asdfghjklñ

Páginas: 10 (2459 palabras) Publicado: 24 de enero de 2014

CRÈDIT DE SÍNTESI 3r ESO

CURS 2013-14

MÓNS REALS I MÓNS IMAGINARIS.


Departament de Ciències Experimentals
El Món de la Ciència


Importància de la lectura

El procés de maduració dels adolescents està condicionat per molts factors diferents sent, sens dubte un d’ells, la lectura i el tipus de lecturaque fan.

Llegir proporciona entre moltes altres coses un augment de la cultura. És una gran eina de desenvolupament intel·lectual, estimula i satisfà la curiositat científica i l’esperit crític, amplia els coneixements de l’individu sobre el medi i tot allò que l’envolta i, en definitiva, ajuda als adolescents a avançar en la seva formació com a persones.

Importància de la lectura científicaLa ciència per a un adolescent és, o hauria de ser, la resposta a la seva curiositat natural. De fet, l’interès per la Ciència i el desenvolupament tecnològic associat és palès en moltes de les aficions dels nois i noies actuals, pel·lícules de ciència ficció, sèries de televisió de contingut científic, programes de divulgació...

Al mateix temps els avenços científics no s’aturen. El tempsque transcorre entre un descobriment i el següent és cada cop menor i, cal tenir una base científica clara i precisa ( encara que sigui amb un grau petit de coneixements ) per comprendre com és i com pot ser el món que ens envolta .

D’aquest fet, la necessitat de no quedar enrere, de comprendre el significat dels canvis actuals a nivell científic, parteix la idea de fer llegir llibres deciència als alumnes. Però també és possible acostar-nos a la ciència des de la ficció i gaudir d’una narració on ciència i literatura s’agermanen.
EXPLICACIÓ DEL CRÈDIT

Per fer el crèdit de síntesi els alumnes han de llegir dos llibres al llarg del curs. El ritme de lectura és d’un llibre dos trimestres. Per afavorir el gust per la lectura s’han escollit aquests títols:
Jo,Robot
Bitllet d’anada i tornada
20.000 llegües de viatge submarí

Els llibres es troben en servei de préstec a la biblioteca del centre. Un cop llegits s’hauran de retornar en perfecte estat.

Al final de cada trimestre hi haurà una sessió cinematogràfica relacionada amb un tema científic. Els títols escollits són:

El hombre sin sombra
GATTACA
Las mujeres de verdad tienen curvas.Cadascun dels llibres i de les pel·lícules té associada una fitxa que els alumnes hauran d’anar completant al llarg del curs per finalment presentar-les al finalitzar el crèdit de síntesi.

També hi ha previstes 3 conferències/tallers associades a un tema científic d’actualitat. Estem pendents de confirmar el contingut i data les següents propostes:

“Les malalties neurodegenaritives ”
“LaRobòtica”, al 2n trimestre
“Les constel·lacions o la xerrada amb Gemma Lienas, autora del llibre viatge d’anada i tornada, de cara al 3r trimestre

Els alumnes hauran de prendre apunts durant la conferència que després utilitzaran per fer un ampli resum del tema tractat. Aquests resums s’adjuntaran amb les fitxes dels llibres i les pel·lícules formant el treball del crèdit de síntesi.

Lesfitxes del crèdit de síntesi (fitxes de llibres i de pel·lícules) s’hauran de fer a mà i només les tapes i/o fotografies que es puguin adjuntar podran ser fetes a ordinador. L’extensió del treball realitzat pels alumnes serà d’unes 20 pàgines.


TEMPORITZACIÓ CRÈDIT SÍNTESI TERCER D’ESOPrimer trimestre

Els alumnes que hagin de llegir han de passar per la biblioteca delcentre i utilitzar el servei de préstec per llegir el llibre assignat per a fer el crèdit de síntesi. L’horari del servei de préstec és a l’hora del pati. La persona responsable del servei de préstec és la professora que estigui aquell dia, és a ella a qui s’han d’adreçar.

A finals d’aquest primer trimestre els alumnes assistiran a la projecció de la pel·lícula: “El hombre sin sombra”.

Així...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • asdfghjklñ
  • asdfghjklñ
  • asdfghjklñ
  • asdfghjklñ
  • asdfghjklñ
  • Asdfghjklñ
  • ASDFGHJKLÑ
  • asdfghjklñ

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS