ASDFGHJKLÑ

Páginas: 8 (1782 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2015
AMADEUS






























ÍNDEX

Introducció 4

Època 5

Personatges 6

Anàlisi musical 8

Conclusions 9

Bibliografia web 10



















INTRODUCCIÓ

La película Amadeus és una pel·lícula dirigida per Miloš Forman, produida per Saul Zaentz, el guióescrit per Peter Shaffer, la música és la de Wolfgang Amadeus Mozart i Antonio Salieri, la fotografia és de Mirslav Ondericek, els protagonistes són F. Murray Abraham (Antonio Salieri), Tom Hulce (Wolfgang Amadeus Mozart) i Elizabeth Berridge (Constanze Mozart), està distribuïda per Warner Bros i el seu pressupost van ser divuit milions de dòlars. És originària d'Estats Units, la seva datad'estrena va ser el 1984, de gènere dramàtic, dura 160 minuts i 180 minuts el muntatge del director i el idioma original és l'anglès.

En aquest treball es veurà l'època en la qual va passar tota aquesta història, la qual incueix el Depotisme il·lustrat. Es veuran les diferències que hi han entre la ficció i la realitat on podrem conèixer més a fons a Mozart i Salieri. També un anàlisi musical on esparla d'alguna de les obres de Mozart, una mica de Salieri i s'analitza una part del Requiem de Mozart. A coninuació hi hauràn les conclusions que és la part més important i per últim la bibliografia i/o la bibliografia que es podrà observar els diferents tipus de fonts on he tret la informació necessària.

4
ÈPOCA

Aquest fet transcòrre durant l'època del Barroc.
El Barroc és una part dela Història Universal i es situa a l'epoca moderna, que entre 1600 i 1700 va fer un moviment cultural que va estendre la literatura, l'escultura, la pintura, l'arquitectura i les arts escèniques. En la música es produeixen molts canvis, on surgeix un nou concepte: l'estil tonal. L'estil tonal es va originar quan van estabilitzar l'afinació d'instruments, la notació, quan es va preferir els modesmajor i menos sobre els antics modes eclesiàstics, es té consciència de la verticalitat musical i també de l'harmonia. La melodia va anar agafant més importància (monodia acompanyada) i va sorgir l'òpera primitiva i l'oratori. Més tard va aparèixer la suite, altres modalitats d'òperes com el bel canto i les passions, la sonata i el concert. En el barroc es podia destacar: la riquesad'oirnamentaicó, la tendència a les variacions tant en el amp vocal com en el instrumental, l'aplicació del baix continu i l'aparició de noves formes organístiques.
El Depotisme il·lustrat era la forma de govern del segle XVIII on el lema era “tot pel poble, però sense el poble.” Això volia dir que tot els projectes i avanços anaven cap al poble, però sense que ell hi pogués participar, ja que el tercer estatno podia participar en la política ni en les lleis vigents. Per exemple, a la pel·lícula es pot veure clarament quan Mozart vol fer una obra de teatre, en la qual ha posat ballet i en aquell moment estaba prohibit, a les hores l'emperador diu que no, però després veu l'obra sense ballet i no li agrada gens i a les hores el governador diu que vol veure-ho amb ballet i així es fa. Això vol dir quesempre s'havia de fer cas al que digués ell, sí o sí, que la imatge de l'emperador és la més important i la seva opinió encara més. Mozart té dificultats a l'hora de la seva llibertat en la seva música, en less seves composicions, en el que ell volia arribar a fer, però no podia pel depotisme il·lustrat. També al principi, quan ell ja és el seu compositor, ell li diu que ja no vol tre ballar per aell, però l'emperador li obliga a seguir amb ell. Com diu Salieri: “No és qüestió de gustos, magestat, és qüestió de cumplir les seves lleis.”
5
PERSONATGES: DE LA PELÍCULA A LA VIDA REAL

Els personatges principals de la película són Mozart, Salieri, Constanze, emperador Joseph II i Leopold Mozart.
Mozart és un personate prodigiós, es podria dir que el més conegut en la seva època, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • asdfghjklñ
  • asdfghjklñ
  • asdfghjklñ
  • asdfghjklñ
  • asdfghjklñ
  • Asdfghjklñ
  • Asdfghjklñ
  • Asdfghjklñ

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS