asdfmovie

Páginas: 5 (1121 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013
Tecnologia
L’ordinador

-Els ordinadors han canviat la nostra vida totalment, en la nostra manera de jugar, comunicar-nos, viatjar. Ha aconseguit ajudar a guanyar guerres, problemes casi impossibles de solucionar, i gracies a aquests hem aconseguit viatjar a l’espai. L’ordinador té unes parts que són: el teclat, el ratolí, i la CPU. L’ordinador fa milions de càlculs per segon. En codisbinaris un 1 representa que està encès i que es, i un 0 que està apagat.
En el Lawrence Livermore es troba l’ordinador més ràpid del món, el Asci White, que fa trilions de càlculs per segon.
En 1992, el president George Bush, va prohibir les proves nuclears sota terra, el que va fer que sigui molt difícil calcular l’arsenal nuclear, però els ordinador van ser els que es van encarregar de fer proves.Charles Babbage, va ser un científic Britànic que va inventar el salva granat, se li considera per molts el pare de l’ordinador.
A principis del segle 19, es va plantejar la idea d’ordinadors mecànics, ordinadors que farien més que calcular, que guardarien informació, emmagatzemar números, tornar a ells quan volguessin, i imprimir les respostes. Els ordinadors que va crear donaven errorhabitualment, el que feia que el seu amo s’enfadés més. Va idear un sistema d’engranatges i eixos que treballaven junts per calcular. Però després de 10 anys de treball va llençar el seu treball a la paperera, només el va dissenyar parcialment. Volia fer una màquina que tingués els components bàsics d‘un ordinador. Però aquest mai va construir el seu propi ordinador. Després de 100 anys es va a tornara concedir la idea d’un ordinador.
A finals del segle 19, molts immigrants, van amenaçar amb sobrecarregar el censa Americà de 1890. En 1887 l’oficina del censa encara portava el compte del recompte de 1080 a ma. Y un inspector anomenat German Holered va crear unes màquines que farien que fer el recompte sigui molt mes fàcil. En només 6 setmanes, ja s’havia fet el recompte.
Però encara faltavala guerra. Abans dels anys 30, els aparells mecànics computacionals, els feien servir per revisar la població. Però els primers ordinadors digitals electrònics es van construir amb un altre propòsit, ajudar a guanyar una guerra mundial. Una de elles es va proposar pels Britànics per trencar el codis Alemany, es van començar a creure que podrien guanyar la guerra.
Una de les persones que vatreballar per trencar el codis enigma va ser Alan Turing. El seu treball abans de la guerra va ajudar a establir la base teòrica per als ordinadors que es van construir abans dels 40.
Els britànics van construir Colossus, un tipus d’ordinador dissenyat per trencar el codis enigma. Era molt ràpid.
Al altre costat de l’Atlàntic estaven treballant per crear una maquina que canviaria completament eldisseny dels ordinadors futurs. Amèrica creava moltes armes de guerra, però per a 1943 hi faltaven tables de dispars per a peces d’artilleria.
John Mauchly, es va proposar construir un ordenador gegant electrònic que calcularia taules en minuts. Mauchly i un estudiant de ingeriria elèctrica, van començar a construir “The Eniac”, era molt més gran que el Colossus, portava de tot, i era gegant,100 peus com a mínim, després de dos anys de treball, van acabar el Eniac, i tres mesos després els japonesos es van rendir, però tenia els seus defectes.
Abans de la segona guerra mundial, John Von Neumann, que tenia memòria fotogràfica, va crear un article que descrivia com serien els ordinadors moderns. Però a Presper Eckert y John William Mauchly, que van treballar amb Von Neumann per aconstruir Eniac, però Von no els va incloure en el seu article, i es van sentir traïts.
Y ells dos van formar la seva pròpia companya, van començar a crear Univac, que va ser el primer ordinador que es podria comercialitzar i vendre. Però encara la gent no sabia que importància tendiran els ordinadors, però això va canviar en 1952, quan van fer servir el Univac per esbrinar el resultat de una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS