Asdgdshsdh

Páginas: 2 (385 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2013
Comprensió:

1.1 Resumiu, en vuit línies com a màxim, quins son els components principals de la
ciutat ideal a la qual es refereix el poeta en les dues estrofes centrals.

En la ciutatideal els militars hi tindrien poc paper, la gent seria aficionada a la musica, a la pintura i el cultiu de flors, i els nens i els obrers no estarien desvalguts. Tindria cases confortables i un mercatbon proveït de tot per a tothom. Hi hauria cases antigues, però també cases modernes. Al costat de les avingudes hi hauria parcs on es passejarien tant els enamorats i la gent alegre com els solidarisi la gent entristida.

1.2 Formant part del seu ideal, el poeta juga, de vegades, amb parelles d’elements contraris: per exemple, quan es refereix a cases antigues (vers 29) en contrast ambcases noves (vers 30). Anoteu en el quadern de respostes quatre casos més d’aquesta mena de contrastos o oposicions.

En els vers 20-21 trobem “flors ardents” contrari a “dies més gebrats”
En elvers 27-28 trobem “amor de la malenconia” contrari a “desig de novetat dringant”
En el vers 10 trobem “manyacs” contrari a “cruels”
En el vers 37 trobem “la joia” contrari a “els planys”

1.3En els tres darrers versos de la primera estrofa el poeta introdueix dues imatges, l’una se centra en l’expressió restarien captius, i l’altra, en l’expressió desig d’emmirallar. Expliqueu que volendir aquestes dues imatges i com es relacionen l’una amb l’altra.

La primera imatge parteix del fet que l’aigua tremolosa dels canals, en fer de mirall del cel i dels núvols, d’alguna manera els fapresoners. En la segona imatge hi ha una personificació de l’aigua del mateix mirall, en la mesura que a aquesta aigua se li atribueix un desig d’emmirallar, segurament enllà del cel cobert de núvols,les estrelles.

1.4 Tenint en compte el context en que apareixen els termes següents, que trobareu subratllats en el text, anoteu en el quadern de respostes un sinònim per a cadascun...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS