Asesinatos S.L.

Páginas: 5 (1218 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2014
1.Explica la biografia de l’autor de l’obra:
John Griffith Chaney, també conegut com Jack London és l’autor de l’obra Asesinatos S.L.. Jack London va ser un contista i novel·lista estatunidenc. Jack London va néixer el 12 de gener de 1876 a San Francisco, Califòrnia i es va suïcidar mitjançant una sobredosi de morfina el 22 de novembre de 1916, als 40 anys a Glen Ellen, Califòrnia.
JackLondon va abandonar l’escola als catorze anys, i va tenir una formació bastant autodidàctica per mitjà de la lectura en biblioteques. Va tenir una vida bastant desestabilitzada, fins i tot va acabar vagabundejant. Però no sempre la vida de Jack London va estar desestabilitzada ja que, durant un temps, va exercir com a mariner. Amb la vagabunderia en el passat, qui va saber ser un agitador polític idesenvolupar com a corresponsal de guerra, va començar a assistir a la Oakland High School i a redactar articles per a la revista de la secundària "The Aegis". Per aquest llavors, l'autor va publicar "Typhoon off the coast of Japan", un llibre basat en les seves experiències com marí.
Les seves obres més destacades i reconegudes són Colmillo Blano, The Call of the Wild (coneguda en castellà com Lallamada de lo salvaje y la llamada de la selva).


1.2 En quin moment socioeconòmic, polític i cultural es va escriure l’obra?
En els anys 1910, els interessos de les potències mundials van empènyer a la humanitat a una nova dimensió de conflicte, la Primera Guerra Mundial (iniciada en 1914), que encara que es va iniciar com un conflicte europeu va acabar absorbint a les principals nacionsdel món. La confrontació es va iniciar després de l'assassinat de l'arxiduc Francisco Fernando a Sarajevo. Els grans perdedors al cap dels quatre anys en què es va desenvolupar la guerra van ser els imperis d'Àustria, que va perdre tal distinció per sempre, i l'imperi Rus, la monarquia del qual va ser exterminada (la família real va ser executada) parell donar pas a un nou sistema de govern, elBolxevic, liderat per Lenin.
EE. UU. es va convertir en potència mundial de primer ordre igual que Japó, la primacia del qual a Àsia ja ningú discutia. Alemanya va perdre el seu petit imperi colonial, però així i tot va aconseguir mantenir la seva infraestructura nacional. Va ser el cas contrari al de França, que se suposava havia resultat victoriosa en la guerra.
Gran Bretanya, encara que menysafectada que França, també va veure retrocedir el seu prestigi i de sobte es va trobar en condició d'igualtat amb EUA, país sobre el qual cap a menys d'un segle encara tenia la pretensió de tornar-ho a integrar dins de les seves colònies.
Per la seva banda el pilot alemany Manfred von Richthofen va ser la icona de la guerra.
1.3 Explica les influencies que rep l'autor:
Jack London rep lesprincipals influencies de Charles Darwin, un naturalista anglès que va postular que totes les espècies d’ésser vius han evolucionat amb el temps a partir d’un avantpassat comú mitjançant el procés de la selecció natural.
Un altre que ha influenciat a Jack London és Herbert Spencer, que va ser un naturalista, filòsof, psicòleg i sociòleg britànic. Es diu que va promoure el darwinisme social a GranBretanya.
Friedrich Nietzsche també va influenciar a Jack London. Friedrich va ser un filòsof, poeta, músic i filòsof alemany. Va realitzar una crítica de la cultura, la religió i la filosofia occidental.
Jack London també va rebre molta influencia de Karl Marx i les seves idees marxistes.


2.Comentari personalitzat sobre que ens a semblat el llibre:

3.Busca l’idea principal del teu llibre:La idea principal d’aquest llibre seria millorar el món i convertir-lo en un lloc millor.

4.Busca les idees secundàries del teu llibre:
- Treball y economia: En aquest llibre podem observar que no existeix el diner, sinó uns crèdits que es guanyen treballant, una vegada has aconseguit 4 crèdits la teva jornada laboral a terminat. Aquest crèdits serveixen per tenir sempre menjar, tenir un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Asesinatos S.L.
  • Asesinato
  • Asesinatos
  • El Asesinato....
  • El Asesinato
  • Asesinatos
  • Asesinatos
  • asesinato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS