Asfdfg

Páginas: 2 (445 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
El gran crack del 1929

El gran crack va ser la baixada més forta de la borsa en tota la seva història. La gent que havia invertit moltíssims diners en accions i degut a la caiguda borsària vanperdre tots els possibles guanys i tota la inversió ja feta.

El crack va durar una dècada, i va ser molt sobtat. Gent amb una feina molt simple podia guanyar grans fortunes i es vivia sensepreocupacions econòmiques, per això el crack va ser encara més sobtat.
El 23 d’octubre, la gent es va terroritzar i es van plantar davant la borsa perquè no es podia creure el que estava succeint.

Deguta l’hegemonia econòmica la població va començar a invertir en la borsa, ja que era una manera d’aconseguir grans sumes de diners en molt poc temps. Gent pobra invertia el poc que tenia en la borsa ien pocs dies venia les accions a un preu molt més elevat. La gent aprofitava i demanava crèdits de quantitats il·limitades per invertir en borsa, però molts no sabien com anava la borsa, però davant lapossibilitat de tals guanys també invertia.
Els polítics es limitaven a dir que la situació econòmica era molt favorable i que el benestar del país anava en augment. Unes seixanta empresesentraren a la borsa amb 100.000.000 d’accions. Els preus estaven sobrevalorats i la situació ja no tenia tan bon aspecte.
El 23 d’octubre del 29 les accions automobilístiques varen caure i van iniciar elcrack. El 24 d’octubre d’aquell any es coneix com el “dijous negre”. Molta gent va arruïnar-se i varen reunir-se milers de persones a Wall Street ja que no sabien què estava passant. En adonar-se de lasituació la població es va desesperar per vendre tot el que havia invertit però la inflació havia provocat la decaiguda dels preus exageradament i degut a la pobresa imminent que va arribar d’un diaa l’altre molta gent va suïcidar-se en un moment d’exasperació.
En el següent any, la gent va ser totalment incapaç d’assumir aquell fet i varen continuar sense preocupar-se pels diners, però al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS