asfds

Páginas: 3 (745 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2013
 Guillermo Ruiz Pérez
1ºBatxillerat B
Comentari Beat Supervivent
El poema Beat supervivent forma part del recull de poemes del llibre El cor quiet, escrit per Josep Carnerpublicat l’any 1925. El llibre El cor quiet es caracteritza per l’aplicació de les idees de l’etapa del noucentisme als poemes d’aquest llibre. El poema esta format per quatre estrofes amb versosdecasíl·labs.
La primera estrofa està composta per vint versos, ens situa a casa del pròpi autor i ens explica juntament el que pensa mentre la família dorm. La rima és consonant i és A B A B C D C D E F E F G HG H I J I J.
La segona estrofa està composta per vint-i-quatre versos, ens parla d’aquell moment abans del seu casament i de prometre’s per a tota la vida, els temors, els dubtes, la por entrealtres, són el sentiments que predominen al prometre’s es a dir, ens parla de com va viure ell la solteria.
La tercera estrofa està composta per dotze versos i ens parla de la joventut i el fadrinatge,es a dir de la seva solteria, que cada cop s’allunya més d’ell i que ja ha quedat a l’oblit, al seu record. Carner ens mostra com ara viu l’etapa de la vellesa però encara viu dins el jo poètic.Finalment la quarta estrofa és de rima consonant però creuada. En aquesta estrofa s'ens parla del que sent ell al present després d’haver estat indolent.

Tot transcorre durant la nit, quan tota lafamília està dormida Josep Carner, però no aconsegueix dormir, mentre fuma una pipa intenta llegir un llibre. Contemplant la seva família simula aquella situació com la d’un supervivent que no ha caigut enel parany de la son. Aleshores reflexionant i prèn consciència de que el temps passa ràpidament, ara és una persona responsable i diferent de la que era abans. Recorda el seu temps de fadrí quan totera diferent ja que ara era cap d’una família i abans tan sols cuidava d’ell mateix.
En el poema Beat supervivent hi trobem diferents marques de temporals. Al segon vers de la primera estrofa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • asfds
  • ASFDS
  • Asfds
  • asfds
  • asfds

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS