asfdsaf

Páginas: 3 (521 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2014
Dins el marc de les conferències organitzades per l’Entesa per Sabadell Dissidències en temps de crisi, aquest dimecres dia 17 d’octubre ha visitat la nostra ciutat l’economista Arcadi Oliveres.Amb puntualitat anglesa i amb la sala del Casal Pere Quart plena de gom a gom, la regidora Virgínia Domínguez ha presentat l’Arcadi destacant la seva vessant d’activista pels drets humans, per la pau,pels drets civils i de treballador contra el deute externs dels països pobres i la despesa militar. També va tenir present els seus dos últims llibres: Aturem la crisi i Diguem prou.

L’ArcadiOliveres ha començat esmentant els vincles que el van unir a Sabadell durant la seva època de professor a l’Escola d’Empresarials de la UAB, confessant que aquí es trobava com a casa. Sense pausa s’haendinsat en el tema amb dades esfereïdores, com ara que la crisi és molt pitjor del que ens han dit. La primera d’elles és l’alimentària, que fa que al món morin 100.000 persones cada dia, malgrat que nofalten aliments, sinó que n’estan mal repartits. Només caldria que els països més rics posessin les bases perquè els més pobres poguessin abastir-se per ells mateixos, criticant i molt les polítiquesd’enviament de menjar. La contra d’aquest tema és la despesa militar que supera “vergonyosament” la d’ajudes alimentàries.

Domínguez i Oliveres, al casal Pere Quart. Autor: David B.
Domínguez iOliveres, al casal Pere Quart. Autor: David B.
Els bancs són durament atacats per Oliveres subratllant el caràcter pervers del capitalisme que és format per “assassins i criminals” que impedeixen eldesenvolupament dels pobles i que per tant se l’ha de fer desaparèixer.

Destaca també que ja hi ha hagut d’altres crisis que s’han anat superant però que aquesta inclou novetats com ara l’especulaciói la rapidesa com funciona, la pressió dels propis especuladors sobre la classe política, posant-hi com a exemples Grècia i Itàlia, la bombolla immobiliària, les ajudes exclusives a la banca i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • asfdsafa
  • asfdsaf
  • asfdsaf
  • Asfdsafa
  • Asfdsaf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS