ashfhfkjhjkhjkh

Páginas: 2 (346 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2014
Adolf Suárez
1- Biografia personal
Va néixer a Cerveros , Ávila. Tenia quatre germans. Mai va ser bon estudiant va passar per diferents col·legis. Els seus passatemps eren les festes, l’esport,les cartes... Es va casar amb Amparo Illana amb qui va tindre 5 fills. Va perdre a la seva dona i a una filla per culpa del càncer de mama. Va morir a causa d’una malaltia neurològica degenerativa,l’Alzheimer.
2- Biografia política
Després de passar per diferents càrrecs importants i poc importants el van nombrar president del Govern i va guanyar les eleccions del 1977. Va dissoldre elmoviment nacional, va legalitzar els partits que pugnaven per la democràcia; socialistes i comunistes “contuvieron” als més radicals... Va ser creada la constitució de 1978 a pesar de tenir malestarmilitar, centralistes, els de dreta i els etarres en contra de la democràcia. Va començar com procurador a les corts (diputat) fins la secretaria general del moviment en el primer govern del rei. El1981 Adolf va renunciar a la presidència del Govern.

3- Fets rellevants
1954 Es licencia en dret
1975 – Nombrat vicesecretari general del moviment
1976 -- Nombrat president del govern.
1977 –Primeres eleccions democràtiques a Espanya i triomf de la Unió de Centre democràtic
1978 – Operació galàxia” Cop d’estat contra el president Suárez. Constitució del 1978.
1981 – Adolf es retiracom president. Cop d’estat de Tejero i fracasa. Suarez es retira com membre del comitè executiu de UCD.
1982 – Forma el seu propi partit. (CDS)
1991 – Renuncia com líder del CDS
1994 – Descartatornar a la política.
2001 – La seva dona mor. Es crea la fundació de víctimes del terrorisme i es el president.
2014 – Mor Adolf Suarez

4- Per que li estan donant tanta importància a la sevamort? Perquè va canviar la història d’Espanya, va ser el primer president després de la dictadura franquista, i va dirigir el canvi d’un estat dictatorial fins la democràcia.
5- Fonts d’informació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS