asiguenya

Páginas: 4 (943 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2014
Situació de la dona al món

El Fons de Desenvolupament de les Nacions Unides per a la Dona (UNIFEM) treballa per promoure i protegir els drets de les dones a tot el món amb l'objectiu d'eradicarla violència i totes les formes de discriminació que pateixen les dones en tot el planeta.
En l'actualitat, UNIFEM treballa en més de 100 països vetllant per la situació de les dones i les nenes,col·laborant amb governs, organitzacions i associacions per promoure la igualtat de gènere i propiciar que les dones tinguin igual accés a les oportunitats vitals.
UNIFEM vetlla, a més, per lesnecessitats i propostes dels moviments de dones de tot el món davant els governs nacionals i dins del Sistema de les Nacions Unides.
L'oficina principal d'UNIFEM es troba a la ciutat de Nova York. La DirectoraExecutiva és l'espanyola Inés Alberdi.

Història
En l'any 1976 l'Assemblea General de les Nacions Unides va decidir crear el Fons de Contribucions Voluntàries per al Decenni de les Nacions Unidesper a la Dona com a resposta, en part, als acords aconseguits en la Primera Conferència Mundial de les Dones, celebrada un any abans (1975) en la Ciutat de Mèxic. Aquest Fons tenia com a objectiuprestar assistència tècnica i financera a aquells països que, per la seva situació econòmica, no disposaven dels recursos suficients per implementar els acords recollits en la Conferència Mundial deDones.





Àmbit Territorial
A més de les oficines centrals a Nova York, UNIFEM està estructurada territorialment en: oficines per a Àfrica, Amèrica i el Carib, Estats àrabs, Àsia i Pacífic,Europa Central i Oriental i la Comunitat d'Estats Independents. En total, UNIFEM compta amb 15 oficines regionals repartides per tots els continents.





Objectius

Tota l'activitat d'UNIFEM estàorientada a complir cinc objectius prioritaris:
-Reduir la pobresa entre les dones
-Posar fi a totes les formes de violència que pateixen les dones
-Contenir la propagació del VIH/SIDA entre les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS