asjka

Páginas: 3 (573 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014
CRÍTICA MUSICAL SOBRE LA CORAL NOVA ÈGARA




He fet el treball de la crítica músical sobre la coral Nova Ègara que van actuar el dia 28 de Desembre a les 19:30 a l'Atri del'Ajuntament. Van ser un conjunt de cançons nadalenques populars i d'altres no tant comunes.

Bé, jo vaig arribar poc després que comencés el concert i vaig veure que en aquell moment no van connectar amb elpúblic. Era com si haguessin contractat gent perquè hi anessin de públic, òbviament no era així però era el que semblava. Al començament es va fer pesat, no portaven un ritme estable.
Semblava unacoral creada feia poc i sense gaire experiència ja que cadascú anava a la seva i no seguia el que indicava el director, que per cert no era un de fix si no que s'anaven canviant amb dos o tres delscantaires, i això no em va semblar massa correcte. Les veus no estaven ben organitzades, primer se sentia els sopranos i segons després els tenors, quan no havien dit res de fer un cànon.

Diguem que jono vaig saber trobar-l'hi l'equilibri correcte a les veus, anaven molt descontrolats. A més, em vaig fixar que varis dels cantaires no se sabien la lletra i feien “el peix”, és a dir, que nomésmovien la boca. Si parlem d'estètica, la formació corporal no era pròpia d'una coral o un concert, estaven allà ficats tots com estaquirots sense moure's ni res, semblava que estiguessin allà per obligaciói no perquè els agradés cantar. Sobre la vestimenta , cada persona anava amb roba de carrer i amb les bosses i coses que portaven de més a més. No era apropiat per a un concert, ja que pel que jotinc entès haurien d'anar tots vestits més o menys iguals.
La lletra s'entenia bé però com ja he dit, varies persones no se sabien la lletra i pràcticament no cantaven i això feia que les veus noanessin coordinades, i quedava malament.

Hi ha hagut coses que m'han recordat a treballs de classe ja que van cantar la cançó de “Ara és Nadal” que ja havíem cantat a classe i va ser de les últimes que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Asjka
  • asjka

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS