Aspectes Neoclàssics, Romàntics I Realístics De 'Mar I Cel'

Páginas: 2 (329 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2013
ASPECTES NEOCLÀSSICS, ROMÀNTICS I REALÍSTICS DE 'MAR I CEL'


'Mar i Cel' va ser publicada el 1888, durant el rebombori romàntic europeu i per tant hi trobem un gran nombre d'aspectes d'aquest toti seguir essent víctima del que el precedeix i el que està naixent en aquells moments: el neoclassicisme i el realisme.

Cronològicament, el neoclassicisme és el creador de les bases de l'obra.S'hi veu influenciat restant-li pes al moviment romàntic concorrent en l'aspecte de tipus més estructural. No crea una obra totalment contrària a la tradició romàntica, si més no, les sevescaracterístiques son vagament tangibles. Es basa en Aristòtil i les seves tres unitats del teatre: temps, lloc i acció; de manera que la història comença en una alba crepuscular i finalitza en una negre nitil·luminada solament per la llum de la luna simbolitzant el pas d'un sol dia tot i que textualment no segueixi aquesta característica completament i narri el transcurs de diversos dies. D'altra banda, l'espaiés en tot moment un camarot i s'expliquen les altres accions que es desenvolupen en un lloc diferent des d'aquest. Finalment, l'acció varia a l'essència d'Aristòtil ja que encara que l'obra tractil'enamorament dels dos protagonistes en un primer terme, Guimerà ens dona moltíssima informació sobre les altres relacions d'abord.

La temàtica, d'altra banda, té un caire típicament romàntic que esveu reflectit en els conflictes interiors dels personatges i en com són exposats. Saïd i la seva lluita interior esdevenen l'eix vertebrador de l'obra on hi trobem una reivindicació i un exaltament deles emocions i les passions. D'aquesta manera deduïm una influència parcial per part de Víctor Hugo. En un últim plà trobem un realisme evident en el llenguatge, que intenta fer arribar l'obra a totel poble i la quotidianitat de les situacions com ara la cura d'una ferida.

S'apropa i s'allunya del Romanticisme no arribant a fer un trencament amb allò clàssic que és el que aquest moviment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar i Cel
  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS