Aspectes psicosocials de la identitat

Páginas: 4 (805 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2013
Aspectes psicosocials de la identitat
A partir de la pel·lícula documental Promises, de Carlos Bolado i B.Z. Goldberg
El documental “Promises” intenta explicar el conflicte de Palestina i Israel,intentant donar a aquest conflicte una solució des dels més petits, que són al cap i a la fi el qui heretaran el conflicte. El conflicte sorgeix a partir d'uns dels molts desterraments dels jueus: elIII Reich. Dic molts perquè des dels romans, els jueus han estat expulsats de molts territoris.
El documental té una durada de 5 anys (1995-2000), moment en el que Palestina es troba dividida endos: Palestina, territori àrab, i Israel, territori jueu. Al llarg del documental, un antic israelita que es va traslladar als Estats Units, entrevista diversos nens d'ambdòs bàndols per tal que alfinal es trobin i vegin que no són tant diferents com a ells els sembla.
Cada nen exposa el seu punt de vista, expressant-nos la crueltat del conflicte i la separació en front de l'altre bàndol. Es veuclarament l'odi d'un bàndol cap a l'altre sense haver tingut cap tipus de contacte uns amb els altres, sinó a partir de la gran influència del discurs de l'amo: la família, la religió i l'escola,entre d'altres, els inculca aquest odi cap a l'altre, aquesta segregació en motiu del territori (tots dos creuen que el territori és seu i que els altres li han robat). Podem parlar aquí d'un procésd'identificació suggestionada, els nens s'identifiquen amb la seva religió, amb el sentiment patriòtic, amb les vivències pròpies i dels familiars.
Aquesta identificació prové de diversos factors:l'educació, que és dogmàtica i religiosa i no dóna oportunitat al coneixement d'altres cultures i altres opinions, i els tanca en un món on discriminen tots aquells que no són com ells. La religió és elprincipal factor de confrontació, per els jueus Jerusalem és la terra que Jahvé va donar als descendents de Moisès i per als àrabs, Jerusalem els pertany ja que Mahoma va pujar al cel des d'allà. És a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Identitat
  • identitat
  • Identitat social, identitat mobil
  • malalties psicosocials
  • MAALOUF IDENTITAT
  • Identitat cerdana
  • Psicología social. identitat social, identitat mobil
  • psicosocials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS