Assaig De Cantic En El Temple , Salvador Espri

Páginas: 4 (937 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2012
“Assaig de càntic en el temple”
Salvador Espriu



“Assaig de càntic en el temple”
Salvador Espriu
Jordi Mas i Pablo Millán

ÍNDEX

1- Salvador Espriu
(Biografia i movimentliterari)

2- Comentari del poema “Assaig de càntic en el temple”
(Estructura interna i estructura externa)

3- Conclusió

SALVADOR ESPRIU

-Salvador Espriu i Castelló va ser unpoeta i novel·lista català nascut a Santa Coloma de Farnés, l’any 1913. Va morir a Barcelona, l’any 1985. La seva vida transcorria entre Barcelona i Arenys de Mar, encara que els seus pares eren deGranollers i ell era de Sta. Coloma de Farners.
-Es va llicenciar en Dret i en Història, i al 1936 es va preparar per estudiar Llengües clàssiques, però la guerra va tallar el seu projecte. Amb laguerra es va prohibir el català i Salvador no va poder seguir amb la seva gran vocació, ensenyar el català. Ell va ser un dels quatre primers membres de la Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Eraamant de tot tipus de literatura, però sobretot se sentia atret per llibres de religió i història antiga. Salvador Espriu es va mantenir fidel a la llengua catalana en l’època del Franquisme. Esconsidera un gran lector de la Bíblia.
-El seu moviment literari se situa en la Literatura de Postguerra. Salvador Espriu va participar en la vida clandestina de la literatura catalana de la immediatapostguerra. Part de la seva obra poètica es converteix en una meditació sobre la mort. En els últims anys del Franquisme va fer-se més popular que mai.
- A l’any 1972, Salvador va rebre el Premid'Honor de les Lletres Catalanes. Al 1972 va guanyar el Premi de la Crítica de poesia castellana, amb el seu llibre de poemes titulat Setmana Santa, tot i que es va concedir a una obra en català. A partirdel 1980 va començar a rebre una sèrie d’ honors, entre ells el seu ingrés a la Reial Acadèmia de les Bones Lletres i la Medalla d’Or de la ciutat de Barcelona. El seu llibre Les roques i el mar, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Assaig de cantic en el temple
  • Salvador Espriu-Assaig de càntic en el temple
  • Assaig de càntic en el temple (comentari de text)
  • Assaig De Càntic En El Temple
  • Assaig
  • Assaig
  • Canticos De Misa
  • canticos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS