assaig sobre l'enteniment humà: J.Locke

Páginas: 4 (953 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2014
Assaig sobre l’enteniment humà: J. Locke



1.Explica quines crítiques a l’ innatisme fa l'autor al text i digues com defineix les idees.

La primera crítica que fa Locke sobre les ideesinnates és dir que qualsevol ésser humà,a través l'experiència, pot conèixer tot el que és necessari i arribar a certeses, sense la necessitat d'aquestes idees preexistents, és a dir, les innates. Tambénega l'existència d'aquest tipus d'idees defensant la no-universalització de aquestes, ja que l'argument principal utilitzat per Locke és el de l'assentiment universal, que defensa que tothom les admet;alguns exemples d'aquestes idees innates i universals serien: “el que és, és” o “és impossible que una mateixa cosa sigui i no sigui”. Locke la contradiu dient que no és universal, degut a que elsinfants o els idiotes no tenen aquesta percepció, per tant, ja deixa de ser universal.
Locke entén una idea com la transformació per part de la ment d’una percepció de alguna cosa natural captada pelssentits. Locke la defineix d’aquesta manera: “ Pel que fa a les idees simples que provenen de la sensació, cal tenir en compte que tot allò que per constitució natural és capaç, per mitjà del’excitació dels sentits, de causar alguna percepció en la ment produeix per aquest fet una idea simple en l’enteniment.”




2. Explica com diferencia Locke a l'Assaig sobre l'enteniment humà lesqualitats dels objectes.

Les qualitats que hi han als objectes es poden classificar en dues classes:

-En primer lloc, el que ell anomena qualitats primàries, que són la massa, la forma, el nombre, lasituació i el moviment o repòs de les parts solides del cos, són totalment inseparables del cos i permanents en ell(es conserven encara que l’objecte estigui sotmès a canvis d’estat o forces).

-Ensegon lloc, el que anomena qualitats secundàries, que són aquelles qualitats que no es troben en els objectes, són potencies són poders dels objectes capaços de produir sensacions en nosaltres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Assaig sobre l'enteniment humà-Locke
  • “ASSAIG SOBRE L'ENTENIMENT HUMÀ”. JOHN LOCKE
  • Sobre la religión natural, hume
  • hume sobre el suicidio
  • Trabajo De Filo Sobre Hume
  • Monografia sobre Hume
  • Qüestionari Locke: Assaig sobre el govern civil
  • En El Nom De La Rosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS