Assas

Páginas: 4 (938 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2011
Teodor Llorente Olivares
Teodor Llorente Olivares fou un poeta nascut a València el 7 de gener de 1836 al si d'una família de juristes, escriptor en llengua valenciana i castellana i mort en lamateixa ciutat el 2 de juliol de 1911. És el poeta més important de la Renaixença valenciana.
Seguí la carrera d'advocat i exercí la professió durant un temps.
A la universitat valenciana va cursarels estudis de dret i filosofia i lletres. En un principi, pels anys de 1853 a 1857, va escriure poesies en castellà. Però, havent llegit El Gaiter del Llobregat de Rubio i Ors, va començar a compondrerimes en valencià. La visita que va fer a València Marià Aguiló acabà per guanyar-li a la causa valencianista i catalanista, fins al punt de convertir-se a la figura més preeminent de la Renaixençaa terres valencianes. Al mateix temps conreava el periodisme en castellà. En 1861 dirigí el periòdic "La Opinión", que més tard es transformà en "Las Provincias" en 1866, del qual fou el directordurant quaranta anys, quan el seu fill el substituí. Aquest diari està d'acord amb la ideologia conservadora del partit conservador, del qual Llorente fou dues vegades cap, diputat a corts i senador.Quan Marià Aguiló fou bibliotecari de la Universitat de València, Llorente impulsà i presidí uns Jocs Florals en commemoració del quart centenari d’Ausiàs March, i guanyà un premi amb Víctor Balaguer.En una altra edició, guanyà un accèssit a la Flor Natural pel seu poema "vint-i-cinc anys". Llorente va contribuir junt amb Vicente W. Querol a la instauració dels jocs florals en els quals vaobtenir el títol de "Mestre en Gai Saber".
La seva actitud correspon a la de la burgesia conservadora, i, més concretament, a la dels "ratpenatistes". A la seua estància en "Lo Rat Penat" tractà detreure importància a les institucions de la Renaixença de Mallorca i Catalunya, ja que rebutjaven la literatura progressista, republicana i anticlerical, com, per exemple, la de Constantí Llombart.
A...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • assasa
  • Assas
  • Assas
  • Assasas
  • ASSASA
  • Assasa
  • Assasa
  • assasa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS