astesa

Páginas: 2 (421 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014
Comentari filosòfic del text 4; Descartes.

Aquest text està escrit per René Descartes,va ser un important filòsof racionalista francès del segle XVII, també conegut per les seves obres dematemàtiques i de diferents branques de la ciència. És considerat el pare de la filosofia moderna, en ser el primer a proposar el problema de la validesa del coneixement com a primera qüestió filosòfica, iuna de les figures clau de la revolució científica.

Aquest text, pertanyent a Meditacions metafísiques, la seva tesi esta basada en El dubte de la realitat del món i la Hipòtesi del geni maligne. Enel dubte de la realitat del món ens diu que és impossible distingir de manera evident entre els somnis i la vigília, ja que alguna vegada ens ha succeït que pensàvem que dins el somni estàvemdesperts, per lo tant, podria estar passant ara (ja que en el somni pensàvem que era la realitat).
La Hipòtesi del geni maligne ( anomenat també dubte hiperbòlic ), forma part del procés de dubte del dubtemetòdic. Aquesta hipòtesi només apareix en les meditacions metafísiques ( com ja hem anomenat abans, aquest fragment pertany a Meditacions metafísiques ). Diu que no és evident que Déu existeixi comun Déu bondadós , perfecte i no-enganyador. De manera que podria existir un geni maligne, tot poderòs que dediqui tota la seva voluntat a enganyar-me només a mi.

En el text trobam diversosconceptes ( en total, sis ) , dos dels quals són el Dubte de la realitat del món i el geni maligne, pertanyents al procés de dubte. Per una altra banda trobem la idea del Cogito, en el qual Descartes atravésdel procés del dubte troba la primera evidència, la subtància pensant (cogito), a la qual arriba a través de la reflexió de que si ell està dubtant de tot voldir que ell pensa, i que si pensa ésevident que existeix com a substància pensant.També hi podem observar el mètode del dubte com un mètode estratègic, per tant Descartes no és un escèptic perquè utilitza el dubte per arribar a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS