Atalanta

Páginas: 4 (999 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2015
EL MITE D'ATALANTA
Atalanta és filla del rei d'Arcàdia i, quan va néixer, el rei es va enfurismar ja que només desitjava fills barons, i a causa d'això, va abandonar a Atalanta en una muntanyaperquè morís de fam o devorada per les bèsties.
El bosc on va ser abandonada Atalanta, per casualitat, era el lloc on la deessa Artemisa acostumava a caçar-hi. La deessa es va apiadar d'Atalanta i liva enviar una enorme óssa perquè la alletés i la cuidés.
Passats els anys, la noia adoptada com a filla per la deessa, va esdevenir una excel·lent caçadora i en la dona més veloç del món. Atalantava voler venerar a la seva patrona prometent que mai es casaria ni entregaria la seva virginitat a cap home.
Dos centaures, Reco i Hileo, van intentar violar-la, però Atalanta s'hi va enfrontar iels va matar amb les seves fletxes letals. A partir d'aquí, Atalanta va participar en la cacera del senglar que assolava el regne de Calidó i va aconseguir acabar amb l'amenaça de la bèstia, rebent coma trofeu la pell del senglar, i fent-se una caçadora famosa.
En aquell moment, el rei d'Arcàdia es va disculpar amb la seva filla i ambdós es van reconciliar. Però el seu pare insistia una i altravegada en la necessitat de que contragués matrimoni i d'oferir-li un hereu per al seu tron. Atalanta es va mostrar esquiva i va consultar l'oracle dels déus sobre el seu marit. Va rebre'n unesconfuses paraules: "Per res necessites un espòs, Atalanta; evita tenir un marit. I, tot i així, no t'escaparàs i, ni estant viva, et veuràs privada de tu mateixa".
Atalanta tem les paraules de l'oracle jaque no les comprèn i, des de llavors, procura viure soltera als boscos, allunyada dels pretendents que rep, als quals intenta posar a ratlla amb una estranya proposta, dient-los que l'únic home quela podrà posseir serà aquell que la venci en una carrera però, si pel contrari l'home perd, haurà de pagar-ho amb la seva vida.
Però era tal la bellesa de la ràpida Atalanta, que van ser molts...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atalanta
  • Atalanta
  • Atalanta
  • Atalanta
  • Atalanta
  • Resumen Atalanta
  • Atalanta La Cazadora
  • El mito de atalanta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS