Atención

Páginas: 6 (1376 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
PAC 2: MÒDUL d’ATENCIÓ – SOLUCIONARI



Qüestions a elaborar referents a la part pràctica



1. Representa les mitjanes del teu experiment a la següent figura:
[pic]
Ara, tenint en compte les conclusions a les que hem arribat en aquest mòdul en relació al funcionament de l’atenció focalitzada i el que vam estudiar sobre la MCT en el mòdul anterior (paper del bucle articulatori irepartiment de recursos per part de l’executiu central entre tasques de processament i emmagatzematge), contesta a les següents preguntes:

- Quins resultats creus que serien els esperables?
- Per què?
- Van els teus resultats en la direcció esperada?

Resposta:

Com hem vist en aquest mòdul els mecanismes atencionals funcionen com un filtre mòbil i adaptatiu que ens permet fixar-nosen allò que volem però sense arribar a eliminar de manera total la informació que no ens interessa (conclusions pàg. 20, m. Atenció). Per altra banda, quan vam estudiar el mòdul de memòria, vam veure que la informació verbal que rebem penetra directa i inevitablement en la MCT a través del bucle articulatori (pàg. 19, m. Memòria), el qual s’encarrega a la vegada de realitzar el repàs subvocal quepermet mantenir la informació, mentre que l’executiu central ha de gestionar els recursos limitats del sistema per a portar a terme les tasques de processament de la informació i d’emmagatzematge a la MCT.

Així, en relació als resultats del nostre experiment podem predir que en la situació d’ambient silenciós, en no ser necessari processar cap més informació que la llista de paraules amemoritzar, la tasca de record serà més fàcil de realitzar que en la situació d’ambient distractor, donat que en aquesta situació, la informació verbal emesa per la font distractora (televisió o ràdio) penetrarà inevitablement a la nostra MCT a través del bucle articulatori, rebrà per la nostra part algun tipus d’atenció (processament), i minvarà per tant en major o menor grau els recursos destinats arealitzar la tasca de memorització.

2. Estableix un paral·lelisme amb la tècnica de l’ombrejat utilitzada en els experiments clàssics d’atenció focalitzada i digues quin paper juguen en el nostre experiment:

- el llistat de paraules;
- la tasca de memorització (a partir del repàs subvocal);
- l’ambient distractor (representat per la informació del canal de TV o de ràdio).Resposta:

Al igual que els experiments clàssics d’atenció que utilitzen la tècnica de l’ombrejat, el nostre experiment també pretén esbrinar si els subjectes processen d’alguna manera la informació a la qual no presten atenció. En el nostre experiment la informació no atesa seria la informació verbal emesa pel canal de televisió o l’emissora de ràdio (ambient distractor), la informació en la qual elsubjecte ha de focalitzar la seva atenció seria el llistat de paraules (missatge a ombrejar), i podem dir que l’ombrejat (la tasca de repetició del missatge) seria l’equivalent al procés de repàs subvocal de la informació a memoritzar.



3. Indica quin o quins models dels que hem estudiat en relació a l’atenció selectiva podrien explicar resultats similars de record en les dues situacionsexperimental avaluades (distractora / silenciosa) i quin o quins models no. Justifica les teves respostes.

Resposta:

M. Broadbent: donat que la selecció es realitzaria en la memòria sensorial i en base a les característiques físiques, en aquest cas, al tractar-se de dues veus diferents (la de l’experimentador i la del locutor de ràdio o televisió), no hi haurien d’haver diferències entre lesmitjanes de les proves de record en situació ambiental distractora i en situació ambiental silenciosa (recordeu que aquesta tasca es portaria a terme en la MCT).

M. de atenuació de Treisman: la informació a la qual no prestem atenció no desapareix, si no que queda més o menys “atenuada”. Segons les circumstàncies la informació no atesa se atenuarà més o menys ràpidament en funció del nivell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atencion
  • Atención
  • atencion
  • atención
  • Atencion
  • atencion
  • Atencion
  • Atencion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS