Atenea

Páginas: 4 (763 palabras) Publicado: 6 de junio de 2013
LA DEESSA ATENA
Com tots els altres déus, Atena tenia una sèrie d’atributs propis que la caracteritzen. Era la deessa de la guerra (de la part estratègica), la saviesa, les arts, la justícia, leshabilitats i la cultura, i una de les divinitats principals del panteó grec. Els romans l’anomenaven Minerva.
Moltes vegades Atena apareix acompanyada de certes característiques que la representen,com poden ser el casc, la cuirassa i la llança (que simbolitzen la seva hàbil estratègia militar), l’olivera (involucrada en el conflicte d’Atenes, que més avall explicaré) i el mussol o òliba (símbolde la intel·ligència i la creativitat artesanal).
Un oracle havia profetitzat a Zeus que els fills que tendria amb Metis (la seva primera dona) serien més poderosos que ell. Per tal d’evitar això, eldéu es va menjar la seva esposa, que estava embarassada d’una filla. Un dia, però, Zeus va tenir mal de cap i li va manar a Hefest que li obrís. D’allà en va sortir Atena, ja adulta i, alguns diuen,totalment armada.
Els atenesos cercaven una divinitat protectora de la seva ciutat. Per aquest títol, Atena va haver de competir amb Posidó. Els habitants d’Atenes varen decidir que escollirien al queels hagués oferit el millor regal. Posidó va construir una font d’aigua amb un cop del seu trident. Això va significar per als atenesos una via de comerç, però l’aigua era salada i no es podia beure.Atena els va oferir una olivera, la qual els proporcionava fusta, oli i aliment. D’aquesta manera, Atena es va convertir en patrona d’Atenes. La deessa va ser també patrona d’altres ciutats, comEsparta.
La fàbula d’Aracne és d’origen romà, aixi que parlaré de la deessa Minerva. Aracne era una gran teixidora, però la seva vanitat va fer que comencés a presumir de ser millor que Minerva. Aquestaes va transformar en velleta i li va advertir que no fes enfadar els déus. Aracne, burlant-se’n, la va reptar a un concurs de teixit. Minerva va representar la seva victòria damunt Posidó en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atenea
  • atenea
  • ateneo
  • Atenea
  • atenea
  • atenea
  • Atenea
  • Atenea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS