ATILA

Páginas: 5 (1205 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013
 Atila Àtila va néixer cap a l'any 400 dC , Era fill d' Mundzuk , un gran rei guerrer que també va organitzar conquestes , però de menor magnitud a què posteriorment realitzaria el seu fill menor .
El nom d'Àtilaté diversos orígens. Segons certes fonts , el seu pare l’hi va posar en honor al riu Volga , encara que també pot provenir de la paraula huna que significa " ferro "
Els hunos eren una tribu nòmada que seguia el curs de l'aigua i buscaven les millors pastures per al seu bestiar . Sempre va ser considerat com un poble molt guerrer i amb gran afany de conquestes .
Estaven establerts a la planahongaresa anomenada " Panonia ", tenint com a frontera el Danubi i el Rhin.
El pare d'Àtila va morir i els seus oncles es van fer càrrec d'ell i del seu germà gran Bleda , preparant perquè fossin grans guerrers . Àtila era el predilecte del seu oncle Rugas
En aquesta època , l'Imperi Romà estava dividit en 2 , Imperi Romà d'Occident ( capital a Roma) i Imperi Romà d'Orient ( capital aConstantinoble ) , que era més poderós .
Els romans necessitaven ostatges per als seus exèrcits i així poder fer front a les invasions que estaven penetrant en l'Imperi , sobretot d'Occident .
Era signe de simpatia i acceptació en aquesta època intercanviar ostatges entre els romans i els bàrbars que irrompien a la zona. En un d'aquests intercanvis , Àtila va ser enviat a Roma .
Els hunos ja anavenadquirint fama de bons guerrers i els romans van enviar un espia a la tribu ostatges huns per aprendre les seves tàctiques .
Era Flavi Aeci , que en poc temps es va fer gran amic d'Àtila .
Estaven sempre junts , fins que al 420 Àtila va tornar al seu lloc d'origen . En aquests anys , Àtila va aprendre la manera de vida romà , però mai va ser del seu grat . Jurar que tornaria , però aquesta vegada perconquerir-la.
Amb 32 anys, va ser 2 cops a Itàlia, però no a conquistar-la, va anar a socórrer al seu amic Aeci. Gràcies al suport d'Àtila, Aeci va aconseguir fer-se amb el títol de cabdill. Els enemics d'Aeci es van convertir en els enemics d'Àtila.
Al 432, ja era el cap visible dels huns, el seu líder. Els unificar, els va dotar de llibertat i va conformar un exèrcit molt potent.
Els hunosvan començar a exercir una gran pressió en l'Imperi Romà.
Al 435 Teodosi, emperador de l'Imperi Romà d'Occident, va signar un acord amb Àtila per evitar la seva enemistat. El rei dels huns rebia tributs dels 2 Imperis Romans. La signatura d'aquests acords era una forma de guanyar batalles sense violència i alhora una deshonra per als romans.
Al 440, es va trencar l'acord entre Àtila i Teodosi. Elsromans van ser sorpresos usurpant les tombes hunas i aquest fet va ser considerat una pèrdua de respecte per Àtila. Es va lliurar una cruenta batalla que van guanyar els huns, estenent així la seva influència i el seu imperi.
Teodosio era conscient de la superioritat que tenien en aquest moment els hunos, i volia obtenir la pau a qualsevol preu. Per això, va acceptar les altes pretensions,sobretot econòmiques, d'Àtila.
Àtila es va casar amb Arika i va tenir 4 fills . Com a home supersticiós que era ,adorava al més petit dels seus fills , eMac , el que segons les prediccions , s'aixecaria en imperi huno quan aquest decaigués .
Àtila compaginava modèstia i poder , no volia comparacions amb Déu , i de fet ho considerava com una ofensa .
Al 444 , va morir Bleda , germà d'Àtila , per laqual cosa aquest es va convertir en l'únic emperador dels huns .
Va trobar la " Espasa de Déu" fortuïtament en un prat .
A mitjans del segle V, després de guanyar en una altra batalla a l'Imperi Romà d'Orient , es va estendre encara més l'imperi huno .
Àtila , davant l'evidència de la seva superioritat , va començar a pujar les seves pretensions als romans pel simple plaer de veure que podia "...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atilo
  • Atila
  • atila
  • Atila
  • Atila
  • Atila
  • Atilismos
  • Atila

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS