Atlàntida I Canigó

Páginas: 2 (474 palabras) Publicado: 18 de junio de 2012
L'ATLÀNTIDA:

Introducció: Cristóbal Colón naufragia, arriba a les costes peninsulars, un ermitaño le narra la historia. ATLANTIDA BUSCAR
Heracles contra Gerión (cantos) mediterráneo

Despuésde la historia Colón tiene un presentimiento del descubrimiento de América, porque sueña con viajar a nuevas tierras.


Canigó (any 1886)

Es tracta d'un poema format per dotze cants i un epíleg,l'argument del qual es divideix en dues parts: la part dels cants i la part de l'epíleg.
A la part dels cants, es parla d'una invasió dels àrabs al territori del Rosselló. Per tal de defensar la sevaterra, tota la població col·labora en la lluita, i entre aquests, es troben Guifré i el seu nebot, Gentil, fill de Tallaferro. Quan Gentil es queda sol al Canigó, la fada Flordeneu li fa contemplarels Pirineus, encisant-lo. Mentrestant, el seu pare, Tallaferro, el creu mort i el plora. La part següent dels cants parla sobre el casament de Flordeneu i Gentil, exaltant la terra de les fades delPirineu. Al final, Guifré el troba i, pensant que no havia estat encisat sino que havia abandonat la lluita, l'espenya des del Canigó en avall. Tallaferro sent molt dolor quan se n'entera, i Guifré, pertreure's culpa, construeix amb l'ajuda de l'abat Oliba un monestir benedictí sobre la tomba de Gentil. Quan Tallaferro i Guifré ja són morts, hi ha un desencisament del cim del Canigó per part del'abat Oliba, que recita una sèrie de cants religiosos i de les fades i hi planta una creu.
L'epíleg, en canvi, fa referència a l'època de la vida de Verdaguer, i ho fa creant un diàleg entre elscampanars dels monestirs de Sant Martí del Canigó i Sant Miquel de Cuixà, en què es lamenten pel seu estat en runes i contraposen la pervivència de la creació per part de la natura i la creació duta a termepels humans.


L'Atlàntida (any 1876)

Aquest poema parla del passat, d'un incendi que es va produïr durant l'època en què Hèrcules vivia, als Pirineus. Explica els sentiments de la gent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • canigo
  • atlantico
  • Atlantidad
  • Atlanta
  • Atlantida
  • Atlantico no
  • antes de los Atlantes
  • Atlantida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS