atletísme

Páginas: 2 (322 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2014
TANQUES:
Les carreres de tanques (anomenades també carreres d'obstacles) són carreres de velocitat en què els competidors han de superar una sèrie de barreres de fusta i metall (o plàstic imetall) anomenades tanques.
Les carreres de tanques a l'aire lliure són les més populars. Per a la categoria masculina (branca varonil) existeixen els 110 metres amb tanques, i per a la femeninaels 100 metres amb tanques, les quals es recorren amb les denominades tanques altes. També existeixen els 400 metres amb tanques, amb tanques més baixes. En pista coberta se solen córrer els 60metres amb tanques, també amb tanques altes.
RELLEUS:
Durant una cursa de relleus, els membres d'un equip s'han de passar un (testimoni nom de l'objecte que porta en mà) perquè el companypugui continuar la carrera, hi ha diferents tipus de carreres de relleus les quals són: córrer, orientació, natació, esquí de fons, biatló, patinatge sobre gel per parts d'un circuit o realitzaruna determinada acció. Les carreres de relleus prenen la seva forma de carreres professionals i juvenils. En els Jocs Olímpics, hi ha diversos tipus de curses de relleus que formen part de lacategoria d'Atletisme.
MARXA ATLÈTICA:
La marxa atlètica és una modalitat de l'atletisme, en què s'executen una progressió de passos de manera que l'atleta es mantingui en contacte amb el terra,per tal que no es produeixi pèrdua de contacte visible. La cama que s'avança ha d'estar recta, (és a dir, no doblegada pel genoll) des del moment del primer contacte amb el terra fins que estrobi en posició vertical, també el marxador haurà d'entrar de taló quan entri en contacte amb el sòl. La marxa atlètica inclosa en el programa olímpic des de l'any 1908 a la categoria masculina. Esdistingeix de la cursa a peu, on els atletes poden enlairar dos peus del terra alhora, i de la caminada de carrer on no es pot trotar ni marxar.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atletism
  • Atletisme adaptat
  • ATLETISME EF
  • Entrenament atletisme
  • Atletisme
  • Atletisme
  • ATLETISME
  • Atletisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS