Atletisme adaptat

Páginas: 5 (1020 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2011
Data: 08/ 11/2011
ATLETISME ADAPTAT
L’atletisme adaptat es aquell conjunt d’activitats i normes físico-esportives que comprenen les proves de velocitat , salts i llançaments, susceptibles d’acceptar modificacions per a possibilitar la participació de les persones amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials.
Aquest inclou totes les proves olimpiques exceptuant la prova de tanques,obstacles, llançament de martell i salt de perxa.
Els principis més importants d’aquest esport són: la igualtat en tots els éssers humans i que tots tenen les mateixes necessitats i desitjos derivats del nostra desenvolupament físic, afectiu i emocional.
Les proves d’atletisme paraolímpic, no són exactament igual que les olímpiques perquè hi ha més agrupacions de proves, les diferències són:Variacions en proves de carrera:
* Utilització d’una cadira de rodes per completar els 200, 400m
* Ajuts amb pròtesis homologades
* Utilització de guies pels invidents i de banderes de colors en la sortida pels sorts.
Variacions en proves de salts:
* Ajuda per part d’un o dos guies en el salt de llargada depenent del nivell de l’atleta.
* Ajut amb pròtesis
Variacions en proves dellançaments:
* Obligació d’utilitzar ulleres fosques homologades
* Regulació de l’altura de la cadira en cas d’utilitzar-la fins a una mesura d’altura màxima.

* Les categories d’aquest esport són:

Cecs i discapacitats visuals: (depenent del grau)
* B1, B2 o B3
Paràlisis cerebral: (depenent de la gravetat)
* CP5, CP6, CP7 o CP8
Amputats i altres: (depenent del’amputació)
* F40, F41, F42, F43, F44, F45 o F46
En cadires de rodes: (barreja de les anteriors en proves)
* T50 o T51



* Coses a tenir en compte al treballar (adaptació).
El monitor o professor ha de tenir coneixements previs dels espais utilitzats i acompanyar-los d’informació verbal, també ha de tenir estratègies per aprofitar l’espai. Ha de fer reforços d’orientació i no utilitzaradaptacions de material molt complicades. Els alumnes/esportistes hauran de conèixer el material emprat, s’han de crear estructures clares i fàcils, i facilitar la coordinació entre companys...entre d’altres trets importants per que la seva practica sigui el més facilitada possible.
* Estratègies bàsiques que ha de tenir el professor:
En general...
Partir dels seus coneixements previs,interessos i motivacions, dosificar la informació, fer que els alumnes automatitzin gestos o situacions bàsiques que ens permetrà evolucionar posteriorment, diversificar les situacions d’aprenentatge per treballar el mateix contingut, no oblidar el context on els alumnes hauran d’aplicar els aprenentatges, ajudar als alumnes a establir relacions entre els continguts, generar problemes als alumnesajudant-los a resoldre’ls a partir de la reflexió...
Si les persones tenen un dèficit auditiu: la introducció de conceptes nous s’ha d’explicar amb referents visuals, l’alumne ha de veure la totalitat de la cara del mestre o educador, no parlar donant l’esquena....
Si les persones tenen un dèficit visual: s’ha de donar més informació sobre el moviment, la explicació ha de ser més detallada,s’han de verbalitzar les accions a realitzar, s’ha de controlar el to de veu fent que aquest sigui agradable i motivador...

* Exercicis:
Marxa atlètica: S'abalisarà l'anell mitjançant tanques i cintes de plàstic de manera que hi hagi una amplada a la recta d'arribada de 10 metres, on dibuixarem els carrers. Igualment la resta de l'anell ha de tenir una amplada mínima (contra-recta i corba) de 5metres. Aquesta prova serà realitzada per tots els esportistes discapacitats units mitjançant una petita corda als seus guies, sent l'única regla no tenir en cap moment els dos peus en l'aire (fase aèria).

Velocitat (60m llisos): Traçarem els diferents carrers de les que consta la recta principal del client. Es tracta d'una prova de ràpid desenllaç i curta durada, aconsellem a cada grup...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atletisme
  • Atletism
  • Judo adaptat
  • ATLETISME EF
  • Entrenament atletisme
  • Voleibol Adaptat
  • Esport Adaptat
  • Atletisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS