atletismo

Páginas: 9 (2141 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2014
INDEX

1. BREU HISTÒRIA DE L’ATLETISME …………………….2
2. QUÈ ÉS L’ATLETISME?............................3
3. ON ES PRACTICA L’ATLETISME?................4
4. MODALITATS DE L’ATLETISME.......................5
4.1. CURSES...........................................5
4.2. CONCURSOS......................................8
4.3.COMBINADES....................................11
5. CURIOSITATS....................................12
6. WEBGRAFIA.......................................13












1. BREU HISTÒRIA DE L’ATLETISME

L'atletisme és la forma organitzada més antiga d'esport . Iniciat a Grècia , la primera referència que trobem és l'any 776 aC , encara que se suposa que ja existia anteriorment, doncs es troben alguns testimonis de l’AnticEgipte . Durant molts anys , el principal esdeveniment atlètic va ser la prova de l'estadi ( anomenada stadion ) , que consistia a recórrer la distància entre 190 i 200 m que podia variar segons la longitud de l'estadi. Anys després es van agregar el ' diaulos ' , competició d'anada i tornada de l'estadi . Va arribar també el Penthalon que comprenia llançament de disc i llançament de javelina ,carreres pedestres , salt de longitud i lluita lliure . Altres proves , com les curses d'homes amb armadures , van formar part més tard del programa .

Els romans van continuar celebrant les proves olímpiques després de conquistar Grècia al 146 aC. L'any 394 de la nostra era l'emperador romà Teodosi, va abolir els jocs . Durant vuit segles no es van celebrar competicions organitzades d'atletisme. Van ser restaurades a Anglaterra , al voltant de la meitat del segle XIX , les proves atlètiques es van convertir gradualment en l'esport favorit dels anglesos . En 1834 un grup d'entusiastes d'aquesta nacionalitat van acordar els mínims exigibles per competir en determinades proves . A les universitats d’Òxford i Cambridge en 1864 es van començar a celebrar les primeres proves atlètiques , elprimer míting nacional va ser a Londres el 1866 i el primer míting amateur celebrat als Estats Units en pista coberta en 1868 . L'atletisme posteriorment va adquirir un gran seguiment a Europa i Amèrica .
En 1896 es iniciar a Atenes els Jocs Olímpics, un modificació restaurada dels antics jocs que els grecs celebraven a Olímpia.
Més tard, els jocs s'han celebrat en diversos països a intervalsde quatre anys, excepte en temps de guerra (anys 1916, 1940 i 1944). El 1913 es va fundar la Federació Internacional d'Atletisme Amateur (IAAF). amb seu central a Montecarlo, la IAAF és l'organisme rector de les competicions d'atletisme a escala internacional, establint les regles i donant oficialitat als rècords obtinguts pels atletes.

Abans en les competicions atlètiques no existien proves pera les dones , però ara poden competir en igualtat amb els homes , encara que les proves com tanques o llançaments estan adaptades a la tipologia femenina , en les tanques , l'alçada és menor , els artefactes de llançament pesen menys , i les puntuacions en proves combinades i per equips són equivalents a les d'homes, de manera que a la millor marca mundial en una prova de dones correspon unapuntuació similar a la millor marca mundial en una prova d'homes, tot i que pugui haver gran diferència de mesura entre ambdues.


2. QUÈ ÉS L’ATLETISME?

És un esport que es desenvolupa en la seva gran majoria a nivell individual excepte les proves de relleus que requereixen de la participació de 4 companys. L’esforç es realitza sempre individualment.
L’atletisme es caracteritza per la lluitadel individu contra el temps i la distància, on participen tant els homes com les dones. La superació de les marques personals són els principals estímuls dels atletes per superar-se, primer a ells mateixos i després a la resta dels participants.
Es necessita d’alguns implements per la realització dels llançaments i la prova de salt amb perxa. Els relleus requereix del testimoni. 
També les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El atletismo
  • el atletismo
  • Atletismo
  • que es atletismo
  • Atletismo
  • atletismo
  • atletismo
  • atletismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS