Atmosfera

Páginas: 2 (330 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2011
Síntesi CMON Atmosfera

L’atmosfera, amb el seu gruix de 1000km, conté el 80% de la seva massa en els primers 10km. Es manté unida al planeta, mitjançant la tracció gravitatòria del planeta
Latemperatura, varia dràsticament segons l’altitud, de manera que les variacions, s’han separat per capes:
Troposfera: de uns 15º C a -70ºC. Es situa en els 14 Km inicials (Pols: 10km, Equador:18km)Estratosfera: de -70ºC a 0ºC Compren des de les altituds: 14Km - 50Km.
Mesosfera: de 0ºC a -100ºC. Compren des de les altituds: 50Km - 80Km
Termosfera: de-100ºC a uns 2000ºC. Compren des de lesaltituds: 80Km – 1000Km
L’aire, està compost de diversos elements, però els principals, són tres, sempre i quan no es tingui en compte, el vapor d’aigua, Nitrogen (78%), Oxigen (21%) i Argó (1%).A part d’aquests elements, també hi ha partícules en suspensió, com els aerosols, dels quals hi ha dos tipus, els d’origen natural, i els d’origen antropogènic.
En general, la pressió, decausuaument a mesura que hi ha més alçada, a la Troposfera la pressió és de 0,1atmòsferas, i la temperatura baixa 7ºC per cada 100m que es pugin. A la Estratosfera, la pressió arriba a ser de 0,001atmosfera, i compren, conjuntament amb la Troposfera, el 99% de la massa de l’atmosfera. A la Termosfera, la temperatura puja dràsticament, ja que absorbeix les radiacions més fortes provinents del sol iaixò fa que la matèria s’escalfi instantàniament.
L’atmosfera, és molt necessària, perquè si no hi fos, la terra seria semblant a la lluna, és a dir, plena de cràters, causats per els meteorits quehi xocarien, les radiacions nocives produïdes pel sol, ens destruirien, explotaríem a causa de la despressurització i sempre viuríem amb temperatures dràstiques.
Dins de l’atmosfera, hi trobem labiosfera, que és un conjunt de partícules, que constitueix una part activa del sistema que crea condicions idònies per la vida i que, a la vegada, és sensible als canvis introduïts per la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La atmosfera
  • La Atmosfera
  • atmòsfera
  • Atmosfera
  • Atmosfera
  • atmosfera
  • Atmosfera
  • ATMOSFERA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS