Attemptat Sarajevo 1914 (Atentado Sarajevo 1914)

Páginas: 8 (1793 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2012
TASCA: LA GRAN GUERRA

Responeu de manera clara, concisa i concreta, les preguntes següents:
1. La Primera Guerra Mundial esclata quan es produeix un atemptat a una ciutat de l'est d'Europa. Descriviu què va passar aquell dia de juny de l'any 1914. (2  punts)
2. Expliqueu breument, amb l'ajuda dels recursos (text 2) i els materials de suport, quinesconseqüències demogràfiques va tenir la fi de la Gran Guerra. (2 punts)
3. Identifiqueu les causes i conseqüències de l'ampliació dels drets de les dones a partir del text 3. (2 punts)


1.
28 DE JUNY DE 1914, SARAJEVO:


L'arxiduc Francesc Ferran és el primer en la línia de successió a l'emperador de l'imperi austrohongarès, però ell i la seva esposa Sofia, pateixen un atemptat el dia 28 de juny de 1914 a mansd'un nacionalista serbi anomenat Gavrilo Princip. Aquest jove d'anys pertanyia a una organització anomenada "Jove Bòsnia", controlada per la "Mà Negra".

La "Mà negra" (també coneguda com Unificació o Mort) era una organització secreta terrorista sèrbia, d'ideologia nacionalista, que pretenia la reunificació en un únic estat de tots els membres del poble serbi, el que l'enfrontava amb l'ImperiAustrohongarès , qui ocupava Bòsnia i Hercegovina, considerada estat serbi per aquesta organització i que desitjaven integrar al seu nou estat serbi. Aquesta organització terrorista exigia obediència total dels seus membres i fins executava a aquells que els traïen. Després de participar en les Guerres Balcàniques, va participar en la planificació i organització de l'assassinat de l'arxiduc FrancescFerran d'Àustria i la seva esposa Sofia Chotek a Sarajevo, encara que qui realment va executar l'atemptat va ser el grup revolucionari subordinat a la "Mà Negra" anomenat "Jove Bòsnia ", esmentat abans.

Es van escollir diversos joves d'aquest grup i van ser entrenats per l'organització terrorista per perpetrar l'atemptat de Sarajevo. El jove que, finalment, va executar l'assassinat va serGavrilo Princip, candidat perfecte per ser bosnià i menor de 20 anys (ja que això evitaria que fos condemnat a mort si fos atrapat) i malalt de tuberculosi, ja que es considerava que no viuria molt més igualment.

L'objectiu de l'entrenament d'aquests joves per part de la "Mà Negra" era que estiguessin disposats a sacrificar la seva vida per l'ideal de la Gran Sèrbia, perpetressin l'atemptat i, si caupresoners, se suïcidessin. Per a això, el cap de la "Mà negra" Apis Dimitrijevic, qui dirigeix ​​totes les operacions costat de l'ambaixador rus a Belgrad, Harvig, fa portar des de Sant Petersburg tres càpsules de cianur per a cada un. Aquests van a Belgrad per rebre totes les instruccions i les armes que utilitzaran en el crim. Tornen a Sarajevo el 2 de juny de 1914, amb les càpsules de cianur is'allotgen en un hotel.

El 28 de juny de 1914, és dia de Sant Guido (Vidov Dan), aniversari del desastre de Kosovo en 1389. El príncep hereu d'Àustria-Hongria, l'arxiduc Francesc-Ferran acompanyat de la seva dona la duquessa Sofia de Hoheberg, arriba en visita d'inspecció per les maniobres que està realitzant el seu exèrcit. És diumenge, i cap a les deu del matí, vuit joves serbis s'apostenrepartits en grups, esperant el pas de la comitiva reial i l'arxiduc, en direcció a l'Ajuntament de la ciutat. La visita havia estat mal preparada i comptava amb un servei de seguretat molt feble.

El primer acte terrorista té lloc quan al pas del seguici (dos vehicles descapotats i dos d'escorta) per l'avinguda de la Miljacka, el primer grup llança una bomba sobre l'automòbil deFrancisco-Fernando, falla, però fereix greument a un oficial austríac del segon vehicle. El seguici accelera cap a l'Ajuntament on Francisco-Fernando, furiós, li recrimina a l'alcalde: "Aquí està! Que bé la recepció que vostè em fa! ".
 
A la sortida de la recepció a l'Ajuntament, el príncep decideix d'anar a veure el ferit a l'hospital i es decideix canviar l'ordre del seguici: el vehicle de l'arxiduc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 28 De Junio De 1914 Asesinato Del Archiduque Francisco Fernando En Sarajevo
  • Sarajevo
  • atentado de sarajevo
  • Atentado de Sarajevo
  • Atentado de sarajevo
  • Atentado Sarajevo
  • 1914
  • Miss Sarajevo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS