AUDICIÓ INSTRUMENTAL

Páginas: 3 (731 palabras) Publicado: 27 de septiembre de 2015
AUDICIÓ INSTRUMENTAL: ‘’PETRUSHKA’’-STRAVINSKI
Aquesta obra, pertany a l’època del segle XX. Concretament, al tractar-se d’Stravinski, de l’època avantguardista (és a dir, els trenta/quaranta anysprimers del segle XX). Stravinski, no només va tocar aquest estil musical, sinó que també fa interferir en estils com primitivisme, el neoclassicisme, i el serialisme. Aquesta obra, pertany a latrilogia de Ocell de foc, Petrushka i Consagració de la primavera, les seves obres amb més èxit.
L’obra, té una funció profana, ja que l’argument explica la història d’un titella, per tant no dóna peu a capsentit religiós. Segons els mitjans sonors, estem parlant de música instrumental, ja que tant la melodia com l’acompanyament està interpretada per instruments. Segons el contingut i la manerad’exposar-lo es tracta de música per al ballet i la dansa, ja que l’obra en si, és un ballet. I finalment (parlant del gènere) trobem que per una part, Petrushka és música culta perquè Stravinski era uncompositor que darrere de la peça es veia un gran i laboriós treball per crear-la, però en canvi, per compondre-la es va inspirar en alguns elements populars del folklore tradicional, per tant també té elseu punt de música popular.
Manté una pulsació molt regular, i força marcada amb un moviment allegro, ja que va ràpid, però no ho va tant com per tirar cap al presto. Encara que la pulsació és regular,sobre el minut 1:24 amb el so d’un piano, dóna pas a un ritardando, fins que amb un silenci conclusiu, que sembla que la peça vagi a finalitzar, al minut 1:45 torna a tempo.
A l’àmbit de compàs, ésun compàs ternari simple (3/4=temps fort cada tres pulsacions, pulsacions de negra).
S’aprecia un obstinat, el qual introdueix la peça, el qual auditivament està tocat per instruments de vent-metallencara que durant l’obra, els instruments que fan l’obstinat varien.
Té un començament tètic (comença en el primer temps del compàs corresponent) i té un final masculí (acaba amb la pulsació forta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Instrumental
  • AUDICI N
  • instrumental
  • instrumental
  • instrumental
  • Instrumental
  • instrumental
  • instrumental

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS