Auditoria

Páginas: 13 (3037 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2012
TEMA 8     IMMOBILITZAT








IMMOBILITZAT TANGIBLE




PRINCIPIS COMPTABLES I CRITERIS DE VALORACIÓ
Es la partida més important de l’actiu no corrent, està format per bens tangibles (mobles o immobles) susceptibles de valoració econòmica, adquirits o realitzats per l’empresa amb la intenció d’utilitzar-los d’una manera continuada en el desenvolupament de l’activitat i que sonutilitzats en la producció o en la prestació de serveis així com a la pròpia administració de l’empresa.




Tenen en principi una vida útil superior a l’any i podem establir tres categories de bens que configuren l’àrea:
   1. Béns no subjectes a depreciació (terrenys)
   2. Béns subjectes a depreciació (la majoria)
   3. Béns subjectes a exhauriment (fonts, aigua, jaciments, boscos)Les partides que configuren aquesta àrea:
Subgrups  21,22
Subgup 23 (immobilitzat material en curs)
         Comptes 280,281, 290 i 291
Criteris de valoració, normes 2 i 3. 4  PGC)
Immobilitzat material
✓ Els bens es valoraran segons el preu d’adquisició o cost de producció.
✓ El preu d’adquisició inclou, a més de l’import facturat pel venedor, totes les despeses addicionals que esconsiderin necessàries fins a la posada en condicions de funcionament dels bens. Una de les aplicacions d’aquesta norma és la inclusió de les despeses financeres en el preu d’adquisició sempre que es necessiti un període superior a un any per estar en condicions d’us y les despeses s’hagin meritat amb anterioritat a la posada en condicions de funcionament de l’actiu. La capitalització d’interessostindrà com a límit el preu de mercat d’aquest actiu.
✓ El cost de producció dels bens fabricats o construïts per la pròpia empresa s’obté d’afegir al preu d’adquisició de les matèries primeres i dels altres materials consumibles, els costos directament imputables als esmentats bens. Caldrà afegir-hi també la part que raonablement correspongui dels costos indirectament imputables a aquests bens,sempre i quan aquests costos corresponguin al període de fabricació o de construcció. Les despeses financeres es podran incloure al cost de producció,  sempre que compleixin les condicions esmentades en el paràgraf anterior y s’acreditin abans de la posada en condicions de funcionament de l’actiu, i, o bé hagin estat girades pel proveïdor o bé corresponguin a préstecs o a qualsevol altre tipus definançament aliè, destinat a finançar-ne la fabricació o la construcció. En aquest cas a la memòria caldrà fer esment de la seva inscripció a l’actiu.
✓ El valor raonable d’un bé és el preu que presumiblement estaria disposat a pagar un adquiridor eventual tenint en compte l’estat i el lloc en què es troba l’esmentat bé. El valor raonable s’apreciarà en funció de la situació de l’empresa i,generalment, sota la hipòtesi de continuïtat de l’explotació del bé. (s’utilitza quan adquirim un bé a títol gratuït) i que compleixi determinades condicions ( Veure la definició en el Marc Conceptual)
✓ Valoració posterior de  l’immobilitzat material
  ← En tots els casos es deduiran les amortitzacions practicades, les quals s’hauran d’establir sistemàticament en funció de la vida útil dels bens, teninten compte la depreciació que normalment pateixin per llur funcionament, us, o gaudi
  ← Per tal d’atribuir a cada element de l’immobilitzat material el valor de mercat inferior que li correspongui, al tancament de cada exercici caldrà fer les correccions valoratives necessàries, sempre que el valor comptable  no es pugui recuperar mitjançant la generació d’ingressos suficients per cobrir tots elscostos i despeses, fins i tot l’amortització.
  ← Caldrà dotar un  deteriorament de valor, si la pèrdua no es consideres definitiva. Aquesta deteriorament també serà deduït als efectes d’establir la valoració del bé afectat; en aquest cas no es mantindrà la valoració inferior quan les causes que motivaren la correcció de valor deixin d’existir.
  ← Quan la depreciació dels béns sigui...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS