August Prima Porrta

Páginas: 6 (1492 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
ESCULTURA ROMANA

AUGUST PRIMA PORTA

1.Situeu l'obra en el temps i relacioneu-la breument amb el context històric

Roma va ser la primera potència que va aconseguir crear un gran imperi organitzat al voltant de la Mediterrània que es va estendre des dels deserts africans fins a la Britània, el Rin i el Danubi; i des dels territoris de les antigues civilitzacions Egipte, Fenícia i ÀsiaMenor fins a les terres d’Hispània que en aquells moments era la fi del món conegut.

Però la gran peculiaritat d’aquest gran imperi no va ser la seva grandària sinó l’alt grau d’unificació política, social i cultural que va assolir sobre una gran diversitat de pobles i ètnies en un llarg procés que va arrencar durant el segle VIII aC tot i que no va començar a expansionar-se fins el segle III aC ique va durar fins el segle VdC. Malgrat diversos graus de receptibilitat i d’assimilació dels territoris ocupats pels romans, la seva civilització va aconseguir d’imposar, entre d’altres coses una unitat de mercat, una administració provincial homogeneïtzada, la construcció progressiva d’una concepció del dret, l’afirmació de la llengua llatina com a vehicle de comunicació oficial i ordinària, unsmodels urbanístics per a les ciutats de nova creació i unes obres públiques de tecnologia avançada. Tot plegat palesa abastament el sentit pràctic, sintètic i monumental d’allò que alguns historiadors han qualificat del “geni” romà.

El resultat d’aquest procés mitjançant el qual els pobles assimilaren els models romans i s’integraren en el seu ordre polític, econòmic, social i cultural esconeix amb el nom de romanització. El territori català constitueix una de les zones més romanitzades.

Durant el segle IV aC Roma establirà el seu domini sobre la part central d’Itàlia arribant el 272aC amb la conquesta de Tarento, a dominar la península sencera. L’anomenada Magna Grècia passarà a domini romà en la seva part continental. Al llarg del segle IIIaC Roma s’enfrontarà a Cartago peldomini de la Mediterrània Occidental . Sardenya, Còrsega, Sicília constitueixen les primeres províncies romanes. A finals del segle 218 aC els romans, en un segon enfrontament amb Cartago entren a la Península Ibèrica, la qual constituirà una nova província romana a partir de l’any 197 aC. Entre 148 i 146 aC esclata la tercera i última guerra púnica donant el domini absolut a Roma de tot el MediterraniOccidental. Durant el segle II aC les tropes romanes s’introdueixen també cap a l’Orient.

A finals del segle I aC el domini romà ha assolit una extensió considerable que fa difícil el seu control administratiu i provoca al seu torn dificultats econòmiques i desequilibris a la pròpia capital. La crisi social, política i econòmica acabarà la època republicana i donarà pas a l’imperi l’any 27 aC,Octavi prendrà el títol d’emperador.

L’imperi se sol dividir en dues etapes : la corresponent a l’alt imperi (Octavi August fins a Caracal·la del 27aC al 211 dC), durant aquest període s’arriba a la màxima expansió del domini romà.
En aquest període l’estat va sentir la necessitat d’expressar la seva grandesa amb obre útils i colossals, emprant elements constructius de civilitzacionsorientals com ara l’arc i la volta. L’arquitectura romana va interesar-se sobretot en els els espais interiors, on es desplega l’activitat humana i no tant en els exteriors com passava a Grècia.

En escultura el culte als avantpassats tret heretat de la tradició etrusca va portar a la individualització i a l’aparició dels retrats.
Durant el segle III dC l’imperi sembla tocat d’una crisi seriosa quel’ingressa en una gran decadència. El segle III contempla fins l’època de Dioclecià (284 -305) més de vint emperadors que se succeeixen per cops d’estat. Les invasions dels pobles germànics i el clima d’inseguretat consegüent , comporta l’emigració de la població al camp i la ruralització de l’economia.

Digueu a qui estil pertany , descriviu els elements més importats d'aquest estil

és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Augusto de Prima Ponta
  • Augusto de prima porta
  • Comentari August de Prima Porta
  • comentario Augusto Prima porta
  • comentario Augusto de prima porta
  • Primer gobierno de augusto b leguia
  • Historia De La Obra Augusto De Prima Porta
  • Historia del arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS