Augusto y el poder de las imagenes

Páginas: 5 (1051 palabras) Publicado: 11 de enero de 2011
AGUSTO Y EL PODER DE LAS IMÁGENES

El capítol de Paul Zanker ens parla de la renovació cultural de Roma, que August va aconseguir durant el seu regnat.
Juli Cèsar Octavià August va ser considerat el primer i un dels emperadors més importants dels emperadors romans. Encara que ell no es va considerar com a tal durant el seu regnat, preferint utilitzant el títol republicà tradicional deprínceps civium .
Desprès d’una gran guerra civil, August va mantenir externament les institucions republicanes, però realment va regnar com un autòcrata durant més de 40 anys, transformant finalment la república romana en un Imperi. August va aconseguir donar a Roma una era de pau, prosperitat i grandesa.
Gràcies a la seva audàcia va arribar al poder, i el seu govern es vacaracteritzar amb la prudència en què va governar. A canvi del poder absolut i la confiança que el poble de Roma va diposita en ell, August va donar-li a canvi uns 40 anys de pau cívica i una prosperitat constant, el període anomenat com la Pax Augustea.

El que ens mostra aquest text no es res més que les diferents reformes que va dur a terme l’emperador durant tots aquests anys de pau en el seugovern. Un ampli programa de sanejament de la societat, desprès d’un pessimisme moral de la societat a causa de les guerres civils que s’havien efectuat anteriorment. Els seus lemes eren la renovació de la religió i la moral , de la virtus i de la dignitat d’aquest poble romà. En tot aquest sanejament també si havia de suma la modificació que va fer en la imatge de la ciutat de Roma.
Elcapítol ens va explicant amb quina naturalitat es va arribar fer càrrec de tot l’àmbit de les millores peça per peça, amb la renovació religiosa, la restauració de virtus romana, els edificis públics, etc. Tot això ens arribat gràcies a les diferents manifestacions i monuments, que ens han fet fer una idea de com es va desenvolupar la cooperació entre el prínceps, i els seus col·laboradors polítics, elspoetes disposats a participar, els arquitectes, els artistes i els tallers.

Ens parla de que va aconseguir passar d’una ciutat de maó a una de marbre. Però el més important de la renovació de la ciutat no es deu als nous edificis públics sinó als edificis d’oci que son els qui realment van donar a Roma un aspecte completament nou. En aquestes construccions rep ajuda d’amics seus comAgripa, que gràcies a ell va ser reorganitzat completament tot el sistema d’aigua, i aviat començaren a fluir enormes quantitats d’aigua a la ciutat a través d’aqüeductes. A més Agripa va iniciar la construcció de les termes públiques de Roma.
Aquest enorme espai dedicar al oci, estava emplaçat fora dels murs, i funcionava de vila pel poble, es on els ciutadans trobaven parcs, banys calents,instal·lacions esportives i una multitud d’obres d’art grec distribuïdes per tot aquest gran espai.
També cal destacar d’aquests tipus de construccions d’oci els anomenats Saepta, eren edificis d’un gran espai, que tractava d’un local electoral pels ciutadans, planificat pel Cesar i construït per Agripa. Aquest edifici mostrava un gran símbol de dignitat de Cesar. Més tard aquestesconstruccions s’utilitzen sobretot per les lluites de gladiadors i batalles navals i també com a exposicions de comerciants de tot tipus en què a totes hores del dia la gent passava allí els seus moments lliures. Aquí també si trobava tot tipus d’obres d’art.
Cèsar a més de construir els seus edificis públics també va acabar els inacabats dels seus antecessors i va ampliar alguns d’altres edificisde mesura reduïda, en què ell els amplia, com el Teatre de Pompeio i Porticus Octavia.
August va superar els seus antecessors tant en la quantitat com en la varietat i l’esplendor dels jocs. Aquests jocs es feien de forma regular cada any i formaven part del calendari religiós.
Tot i les edificacions fetes de marbre i les costoses construccions per l’oci, la ciutat de Roma mai va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Augusto y el poder de las imágenes
  • El Poder De Las Imágenes
  • Ensayo: el poder de las imagenes, la television y los documentales
  • El poder de las imágenes
  • podemos tener imagenes
  • Augusto
  • august
  • La Era De Augusto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS