Ausiàs March

Páginas: 3 (543 palabras) Publicado: 15 de enero de 2014
L'escalfament és un exercici fisíc i també és una part essencial de l'activitat física. Són una sèrie d'exercicis que es realitzen abans de començar una activitat en la que es necessiti un esforçsuperior al normal.
A mesura que fem activitat física d'una manera moderada i regular, el nostre cos es va adaptant a l'esforç, de manera que podem anar incrementant la pràctica esportiva. Aquestacapacitat d'adaptació i de resistència a l'esforç ens evitarà patir lesions, però tanmateix sotmetre el múscul al màxim esforç de manera sobtada sempre pot causar lesions. Si realitzem durant 10 o 15minuts un escalfament muscular a base d'estiraments, petites curses, etc. es garanteix que el múscul s'escalfi i no pateixi cap mal.
Podem definir l'escalfament com a un conjunt d'exercicis efectuatsper un esportista abans d'un esforç físic, destinats a aconseguir un estat físic òptim.



Tipus d'escalfament: General, específic i preventiu.
General: L'escalfament general és obligatori quees realitzi sempre que es desitgi practicar un esport o d'altra activitat que sotmeti l'organisme a un mínim esforç físic.
Específic: D'altra manera, l'escalfament específic es basa en practicaralguns moviments característics d'una activitat determinada, els quals dependran de l'esport que es realitzi en cada ocasió. També hem de realitzar l'escalfament al final de fer l'activitat física.Preventiu: És quan una persona fa recuperació (massatges, bany de calor...) perquè s'ha lesionat algun múscul, s'ha fracturat un os, o algun cartílag, etc.



Objectius:
-Evita les lesions durantl'activitat física.
-Activa el cor i amb això millora el bombament de la sang a tot el cos i també la capacitat d'absorció d'aire.
-Millora el rendiment de l'activitat física que es realitzaràseguidament.

Passiu: quan no es fan exercicis físics i al seu lloc es poden realitzar procediments diversos, com massatge, hidroteràpia, electroestimulació (Compex), etc. Sol ser un complement de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ausiàs March
  • ausias march
  • Ausias March
  • Ausiàs march
  • Ausias March
  • ausias march
  • Ausiàs March
  • Ausias march

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS