Ausiàs March

Páginas: 6 (1301 palabras) Publicado: 10 de septiembre de 2014
L'OBRA D'AUSIÀS MARCH

Ausiàs March, com ja ha esplicat el Nil abans, va ser un poeta i caveller valencià medieval. Va ser un dels poetes més importants del Segle d'Or valencià, i la seva poesia en llengua catalana va tenir molta repercussió en la lírica castellana dels segles XVI al XVII, en poetes castellans com Garcilaso de la Vega.
Ausiàs prové d'una família de la petita noblesa ambaficions poètiques, per això és possible que fós aquesta situació familiar del poeta, que va afavorir i ajudar al seu desenvolupament artístic i el va convertir en qui va ser, un gran innovador del segle XV. Però més que un innovador en la forma mètrica, que aquest va ser Santillana, va ser un innovador en el contingut dels textos que feia. I no només per fer el gran pas d'escriure en un català del seupaís, sinó que també va deixar en quasi tots els gèneres que va tocar una nova manera de fer poesia.
En els poemes d'amor, que eren la gran majoria, va posar èmfasi en el sentit, no només en la sonoritat. Aquest sentit que ell posava en els textos, el feia més complex i més subtil que els altres poetes de la tradició occitana. No va tardar gaire a introduir en aquesta poesia amorosa unaperspectiva moral.


Ausiàs March va compondre 128 poemes. Trenca amb l'estil trobadoresc en llenguatge i contingut. A nivell lingüístic perquè la llengua emprada ja no es el provençà, sino el català. I perquè abans signaven amb pseudònim, i ell signava amb aquell “Jo sóc aquell que em dic Ausiàs March”. I a nivell conceptual trenca amb l'estil trobadoresc perque trenca amb els cànons de l'amor cortès iaporta una visió més personal i íntima.
La lírica trobadoresca expressava uns sentiments cenyits per les normes de l'amor cortès pel que fa a contingut, i per una retòrica excelent però molt falsa, buida i distant pel que fa a la forma. En canvi Ausiàs apareix sense ficció, disposat a parlar sobre allò que l'obsessiona: l'amor, les relacions de l'home amb Déu, la mort i el problema ètic.Aquests problemes són reals i personals, igual que les dones que hi apareixen, que deixen de ser dames feudalitzades, distants i platonitzades, i passen a ser dones reals que estimen o no i que són estimades o odiades per unes raons concretes i no per idealització. Les exageracions de bellesa de la dona trobadoresca, passen a ser substituides per a descripcions psicològiques.
Els trobadors presentavenl'amor com a perfecte, en un món de ficció, però March presenta la seva obra plena de sinceritat, i és una continuada reflexió de tots els aspectes sobre la condició humana, ja que part de la seva obra gira entorn de la seva vida personal i, a més, ho fa amb molta profunditat i, com he dit abans, sinceritat.


Concepció de l'amor:
Ell te com a concepte d'amor un problema, ja que diferenciaentre amor honest o espiritual i amor sensual o carnal, i es veu obligat a escollir un dels dos. L'autor afirma que desitja el primer tipus d'amor, tot i que a vegades es veu dominat pel segon.
A través de la poesia Ausiàs expressa els seus dubtes i les seves vacil·lacions, el desig i la inaccessibilitat d'una persona, la timidesa, la servitud, la por al oblit, la fidelitat màxima, la joia d'amor,la passió, el dolor, la desigualtat en l'estimació, la solitud de l'home enamorat, la mort,...
La poesia d'Ausiàs és més complexa que la d'alguns trobadors del segle XII, els quals escribien sobre l'amor cortès. El poeta reflexiona sobre la relació que hi ha entre el cos i l'ànima, els separa i crea un nou ideal, un amor gairebé impossible sensualment. Li exigeix tant a l'amor que converteix ladona estimada en un ésser suprem, tot el que és l'amor és la dona i ens ho transmet valorant les seves virtuts i defectes com a dona real que és.

Des del punt de vista de l'estil, Ausiàs utilitza un llenguatge poc convencional i molt personal, caracteritzat per l'ús d'un registre col·loquial que es combina amb termes tècnics físics i científics, l'ús dels elements propis de la divulgació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ausias march
  • Ausias March
  • Ausiàs march
  • Ausias March
  • ausias march
  • Ausiàs March
  • Ausiàs March
  • Ausias march

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS