Ausiàs March

Páginas: 3 (557 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2015
Comentari de text:

Ausiàs March, 23;

El fragment llegit, és un conjunt de sis versos del poema 23 d’Ausiàs March. Ausiàs March, és un poeta del segle XIV, segle de plenitut de la literaturacatalana. March era un noble propietari d’una gran finca a Gandia(on va néixer), va ser cavaller, i a l’acabar la seva època com a militar, es dedicà a la millora dels seus conreus, a la caça(com aactivitat de passatemps, típica de la noblesa en aquella època), i va ser nombrat pel rei Alfons el seu “falconer Major”.

El fragment llegit pertany a un poema de March, que va dirigit a una dama a laque ell ama. Podem distingir diferents tipus de descripció al llarg de la novel·la: descriu el físic, referint-se a l’amor carnal(durant els dos primers versos, com en els versos 14 i 15, que nombrela seva figura), i l’amor espiritual(sobretot en els versos tres i quatre, on diu les seves qualitats de seny, els seus gestos subtils, i la seva perfecció i puressa com la de la mare de Déu).
Durantels versos, el poeta, va definint la dama en els dos aspectes comentats, i va diferenciant entre quins són capaços de ser obervats per tothom que hagi vist a la dama, peró elguns, només són possiblesveurels per la gent culta, que és capaç de captar els petits gestos, senyals subtils…, que la dama realitza.
També ens menciona, que ell ja ha estat amb ella, i que apart de conéixer el seuinterior(que representa l’amor honest), també a tocat el seu teixit, la seva pell, el seus cos, que representa els moments que s’han deixat endur per les baixes passions, l’amor carnal( vers 12).
La maneraen que s’organitza aquest poema, és en estrofes de vuit versos decasíl·labs, cadascun d’aquests versos està format per dos hemistiquis, el primer de quatre síl·labes i el segon de sis síl·labes.Aquest, és un fet, que podem relacionar amb l’autor del poema, ja que March utilitzava aquest sistema mètric per realitzar els seus poemes.
Un altre fet a destacar, és que en el vers vint-i-vuit, apareix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ausiàs March
  • ausias march
  • Ausias March
  • Ausiàs march
  • Ausias March
  • ausias march
  • Ausiàs March
  • Ausias march

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS