ausias march

Páginas: 4 (937 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2014
COMENTARI D’UN POEMA: AUSIÀS MARCH

Ausiàs March és el poeta més importants de la nostra llengua i fou el representant de la renovació en el tractament de l’amor de la tradició trobadoresca. Laseua obra literària es troba, doncs, al segle d’Or de les lletres valencianes, el s.XV, i es caracteritza per la fusió de dos estils: l’Amor Cortés (la tradició) i el Dolce Stil Nuovo (la modernitat).Per aquest motiu es considera Ausiàs March com a un poeta singular i innovador, que esdevingué un model per als poetes posteriors. Així i tot, se l’emmarca dins de la lírica trobadoresca pels temes icaracterístiques de la seua poesia, que observarem al llarg d’aquets comentari.
Ausiàs March tracta, sobretot, el tema de l’amor, però també es pot trobar altra temàtica als seus poemes, que esclassifiquen en Cants de mort (dedicats a la mort de l’esposa), Cant espiritual (dirigits a Déu), Cants morals (amb reflexions ètiques) i Cants d’Amor( amb un senyal trobadoresc a la tornada). Dinsd’aquests últims està situat aquest poema, en què el poeta utilitza el senyal “llir entre cards” per dirigir-se a l’amada.

Aquest poema es divideix estructuralment en tres parts: la primera part estàformada per les cobles I, II i III, on l’autor comença preguntant al seu cor, personificació del seu interior, com pot suportar tantes desgràcies i, cansat de viure, li demana apropar-se a la mort. Acontinuació, l’autor presenta la mort com a estat agradable i esperat per al poeta. Aquesta, representa l’alliberament, com a característica principal de la poesia d’Ausiàs March. La vida, pel contrari,apareix amb aspecte i actituds pròpies de la mort. La causa d’aquest estat tan pessimista d’ànim i aquestes ànsies de mort és el sofriment per amor que té a la vida.
En aquesta primera part podemtrobar, per tant, nombrosos recursos literaris, en relació amb la temàtica que tracta: a la cobla I destaquen la personificació del cor, la pregunta retòrica (¿quins tan segurs consells vas encercant,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ausiàs March
  • ausias march
  • Ausias March
  • Ausiàs march
  • Ausias March
  • Ausiàs March
  • Ausiàs March
  • Ausias march

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS