Ausias March

Páginas: 4 (767 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
BIOGRAFIA
Ausiàs Marc va se un poeta català que va néixer l’any 1397 i va morir a València l’any 1459 segons diu a l’enciclopèdia, però segons un llibre de poetes catalans ell va néixer l’any 1400 aGandia i va morir l’any 1459 a Valencia. Era fill i nebot dels poetes Pere Marc (1338 – 1415) y Jaume Marc (1335 – 1410). Pertanyia a la petita noblesa valenciana, també va participar com Jordi deSant Jordi en les guerres de Nàpols, Sicília i el Nord d’Àfrica a principis del 1420, però al 1425 abandonà la seva carrera militar i poc després inicià la seva activitat poètica. En 1437 es casà amb ungermana de Joan Martorell i al morir ella, va contraure noves núpcies. La seva obra, composta de 138 poesies, enllaça originalment amb la tradició trobadoresca; que recorreix com a mètode expressiuel català.
TEMES
Els temes de les seves poesies son el be i el mal, el pecat i la virtut, el dolor i la mort i, en definitiva, la lluita amb ell mateix. Però el tema obsessiu i recurrent és l’amor.Per Marc l’amor és perfecte en ell mateix, però en realitat no és possible a causa de la imperfecció humana. Imperfecció basada generalment en la passió que impedeix que l’home –el poeta- s’elevi al’estat sublim. La majoria dels seus poemes amorosos són un reflex d’aquesta lluita interior entre l’ideal de perfecció moral i la incapacitat de l’home per aconseguir-lo.
OBRA
L’obra que es conserva deMarc és abundant: arriba a les cent trena-i-vuit poesies. Hi ha algunes poesies de circunstàncies, però el que realment és important en l’obra d’aquest són les poesies subcitades per elevats problemesamorosos i de consciencia filosòfica i religiosa. Destaquen dos grans cicles de poesies amoroses, segurament destinat a dues dones diferents, una d’elles designada amb el pseudònim de Plena de seny il’altra de Llir entre card. Hi trobem notes constants que revelen que el que havia estat un elegant galanteig cortesà és ara un greu problema moral. També altres amors amb diverses dondes, trben...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ausiàs March
  • ausias march
  • Ausias March
  • Ausiàs march
  • Ausias March
  • ausias march
  • Ausiàs March
  • Ausiàs March

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS