Ausias

Páginas: 10 (2338 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2015
ENTREVISTA A RAMON LLULL.

Alba i Ingrid: Bon dia Ramon Llull!
Laura: Bon dia!
Alba: Què ens podries explicar sobre la teva vida? Alguns fets rellevants que han tingut repercussions en la teva obra, i com t’ha afectat?
Laura: Jo sóc un cortès amb la meva esposa, fills i alguna amant. Vaig néixer a Mallorca pels voltants del 1232. Vaig tenir un esclau musulmà i el vaig comprar per tal d’aprendreàrab i així em pogués apropar cada cop més a la cultura musulmana però ell es va suïcidar això va fer que me n’adonés de que la fe cristiana necessitava algunes reformes ja que als trenta anys vaig començar a tenir visions de Crist (mentre escrivia un poema), això va fer que abandonés a la meva família per haver-me sentit cridat per Déu i per trobar la inspiració em vaig retirar a la muntanya deRanda. Em vaig passar 10 anys escrivint l’Art abreujada de trobar la veritat i d’aquest llibre en vaig fer un més senzill que es deia Art Brevis.
Ingrid: I com considera el vostra art?
Laura: El meu art el considero un sistema filosòfic, que integra totes les ciències i pot demostrar des de la superioritat del cristianisme fins allò més ínfim. Aquest ‘art’ facilita que els practicants d'altresreligions es converteixin al cristianisme i per tant permet resoldre qualsevol qüestió que l’home es pugui formular.
Alba: (M’ensenyen l’article) Perquè el defineix com algú tant important?
Laura: Segons aquest article, sóc considerat el pare de la literatura catalana i el primer escriptor del món en fer servir una llengua vulgar per a textos cultes.
Dóna molta importància al meu pensament filosòfic,la meva Art. L'article també es basa a donar a conèixer la meva biografia ja que vaig fer la meva pròpia autobiografia anomenada Vida coetània i diu que és considerada la millor que hi ha de l’època medieval.
Ingrid: Ens podria resumir les teves obres més conegudes? I perquè algunes d’aquestes introdueixes contes occidentals o orientals?
Laura: El LLIBRE D'ORDRE DE CAVALLERIA és el manual delcavaller que recull tots els valors i els seus ideals.
El LLIBRE d’EVAST DE BLANQUERNA és un dels més importants que he escrit, intento donar un model a seguir de la vida cristiana: els matrimonis, les vídues, els i les fills/es i homes, tot i que aquest llibre té l’aparença d’un llibre d’aventures.
El LLIBRE DE MERAVELLES és una obra didàctica i doctrinal en forma de diàleg entre el mestre i el seudeixeble. Vaig crear un protagonista que viatjava pel món i això feia que tingués moltes aventures.
El LLIBRE DE LES BÈSTIES són faules dins de llibres com el llibre de meravelles o Fèlix. Aquests llibres estan protagonitzades per animals i a vegades per persones. Tenen com a referència els contes orientals i occidentals i els introdueixo en els llibres per aclarir situacions que no es podrienaclarir sense una referència.
Alba i Ingrid: Moltes gràcies per tot!
Laura: A vosaltres.
Ingrid: Què et sembla si anem ara al segle XV, a parlar amb els trobadors?
Alba: Perfecte.












ENTREVISTA ALS TROBADORS.

Laura i Ingrid: Bon dia senyor trobador!
Alba: Bon dia!
Laura: Podria explicar-nos on i quan va començar la vostra poesia?
Alba: Es clar. La poesia trobadoresca va començar adesenvolupar-se a la zona d’Occitània, entre els segles XI i XIII. De fet, es considera l’origen de tota la lírica europea.
Ingrid: En quina llengua escriviu la vostra poesia? I fins quan?
Alba: Bé, nosaltres, en compte d’escriure en català, ho fem en occità, i no és fins ara, el segle XV, que aquest costum comença a canviar, ja que ara la poesia en català d’Ausiàs March s’està popularitzant.
Laura: Enspodria fer un resum de com s’organitza la vostra societat?
Alba: Òbviament. La nostra societat és feudal, així vol dir que estem dividits en estaments. Hi ha els privilegiats i els no privilegiats. El rei està al capdamunt del tot de la piràmide, és qui ens mana, sempre sota el regnat del Papa (que és la representació de Déu), i el segueixen els privilegiats (la noblesa i el clero), els quals no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ausias March
  • Ausiàs March
  • Ausiàs march
  • Ausias March
  • ausias march
  • Ausias March
  • ausias march
  • Ausiàs March

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS