Autisme

Páginas: 7 (1565 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2015
Què és l'autisme?

El primer que cal saber és que no és una malaltia, és un trastorn del desenvolupament que es manifesta en la infància.
Ho sofreixen aproximadament 1 de cada 150 nascuts. Afecta quatre vegades més als homes que a les dones.

Es caracteritza per que abans dels tres anys, normalment abans dels 18 mesos, es presenten alteracions o retards en almenys una de les següents tresàrees: les relacions socials, la comunicació i la conducta.

Amb freqüència es parla d'espectre autista o trastorn de l'espectre autista (*TEA) precisament per donar cabuda a les seves moltes i variades manifestacions, que fan que cada persona afectada tingui les seves pròpies i molt diferenciades característiques.

Com és una persona amb autisme?

El primer, una persona amb tot el que això implica: potser tímid o *extrovertit, tranquil o inquiet, pot agradar-li la música o els esports... Quan es mira a una persona amb autisme cal intentar veure a l'individu i no al trastorn, que a més és tan variat en les seves manifestacions que fa impossible descriure un comú autista aplicable a tots els afectats.

Dins de l'espectre autista hi ha gent amb síndrome de *Asperger, amb problemes socials iconductuals però sense retards en el llenguatge, autisme d'alt funcionament (els més capaços de manejar-se de forma autònoma) i autisme molt *discapacitant (moltes vegades denominat autisme de *Kanner, per Leo *Kanner, el primer a descriure el trastorn). Hi ha fins i tot persones amb autisme definides com *savants que, independentment del seu grau d'afectació, estan dotats prodigiosament per a lamúsica, els escacs, el dibuix o les matemàtiques.

Per exemple, sol ser freqüent la rigidesa, la inflexibilitat que fa difícil alterar horaris i costums, però hi ha moltes persones amb autisme que són tan flexibles com qualsevol. També és habitual que tinguin problemes per parlar o fins i tot que no pronunciïn paraula cap, però els cal s'expressen perfectament en diversos idiomes. A més, dins dels nooralistes els hi ha capaços d'expressar-se amb signes, escrivint o mitjançant pictogrames.
Hi ha persones amb autisme que no miren bé als ulls i unes altres que ho fan perfectament. I com qualsevol ésser humà necessiten sentir afecte, sofreixen davant el rebuig i són perfectament capaços de demostrar-ho en major o menor mesura.

Tenir autisme suposa tenir retard mental?

No necessàriament autismei retard mental va unit. De fet hi ha persones amb autisme excepcionalment intel·ligents.

No fa molt es parlava d'un percentatge elevadíssim de retard mental unit a l'autisme. Encara és alguna cosa que asseguren molts professionals que treballen amb persones amb autisme. Però les últimes troballes apunten al fet que el problema és que les proves emprades són incapaces de prendre la mesura a laintel·ligència d'una persona amb autisme i que fins i tot persones greument afectades, molt limitades per relacionar-se i incapaces de parlar, podrien tenir una quocient intel·lectual normal.

Molts professionals i moltes associacions de familiars i afectats intenten que la hi consideri una discapacitat social més que com una discapacitat mental o intel·lectual, ja que és precisament aquest aspectela pedra de toc comú de totes les persones que tenen autisme.

D'altra banda, hi ha una campanya internacional per eradicar l'expressió 'retardo mental'. Al novembre de 2011 es va decidir al XV Congrés Nacional de Psiquiatria eradicar-la i usar trastorn del desenvolupament intel·lectual.

Una persona amb autisme és depenent?

Segons els casos, l'espectre és tan ampli que es pot trobar des depersones completament autònomes fins a unes altres altament dependents, passant per molts graus diferents de dependència.

Com es produeix el trastorn?

Se sap que existeix un component genètic que encara no ha estat localitzat. Per exemple, perquè en les famílies en les quals hi ha una persona amb autisme hi ha més probabilitats que aparegui de nou o perquè abunden els casos de germans bessons...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Autismo
  • Autismo
  • El autismo
  • Autismo
  • Autismo
  • Autismo
  • Autismo
  • Autismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS