Autismo Y Diseño

Páginas: 2 (406 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2012
Els pictogrames són dibuixos convencionalitzats per a representar un objecte de manera simplificada. Són independents de qualsevol idioma ja que no es representen amb paraules sinó amb realitats.Els pictogrames són icones, signes o imatges esquemàtiques associats a activitats, situacions o entorns. Són dibuixos senzills que expliquen amb el mínim de detalls una acció i serveixen per a lacommunicació. Són independents de qualsevol idioma ja que no es representen amb paraules sinó amb realitats. Són útils per a persones, en aquest cas per a nens, que no saben desxifrar lletres però sí podeninterpretar dibuixos, il·lustracions i imatges. Oferir aquest tipus de il·lustracions fa desenvolupar una gran capacitat d’abstracció i aumenta les seves capacitats lingüístiques i de communcació;l’ús continuat de pictogrames, segons molts estudis, activa la memòria i ajuda a treballar conceptes com la percepció espacial i temporal, associant llocs amb persones, activitats, etc.
Els pictogramessón un excelent recurs educatiu de communicació. Segons estudis científics existents des dels anys 70, hi ha evidències de que les persones amb autisme son aprenents (aprendices) visuals, és a dir, laruta preferent d’aprenentatge és la ruta visual. Això “revierte” que normalmente, persones amb aquesta discapacitat siguin hàbils amb el dibuix.
El meu projecte és de caire gràfic i de communicacióorientat a resoldre algunes de les necessitats que tenen aquells discapcitats intelectuals que pateixen problemes de communicació degut a la falta de la parla. Fins al moment, les eines que utilitzenaquests usuaris per a communicar-se va ser un sistema pictogràfic dissenyat als anys 70 i des del meu punt de vista, caldria una reedició de les il·lustracions. Per això, proposu un análisis d’aquestsistema amb la finalitat de millorar lo existent, creant un sistema més funcional, ja que trobu que el concepte és correcta però no la seva representació gràfica. A partir d’aquí, he decidit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diseño de tic para autismo
  • Autismo
  • Autismo
  • Autismo
  • El autismo
  • Autismo
  • Autismo
  • Autismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS