autoescuela

Páginas: 5 (1096 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2014
























Clara López García 48717059T
Taller de Literatura Infantil i Juvenil Catalana i Animació Lectora
Magisteri de Primària. Grup 1
Universitat d’Alacant
Joan Pla va nàixer el 1942 a Artana (La Plana Baixa), resideix a Borriana, prop de la mar, des del 1971. Estudià tres anys d'Econòmiques tot i que finalment es decantà per Magisteri. Ha exercitcom a professor d’EGB i està jubilat des del 2002. Va començar a editar l'any 1980. És un autor molt important, viu i es dedica a escriure literatura per a xiquets i joves. A més a més ha rebut nombrosos premis destacant aquest llibre El tresor de Barba-rossa ha sigut Premi de l'Institut Interuniversitari de Filologia valenciana al any 2002.

Miguel Ángel Giner llindeciat a la Facultat deBelles Arts a València, especialitzat en dibuix, va formar un equip Grua, treballant a empreses d’animació en editorials i publicitat. Els seus clients solen ser L’Oceanogràfic, Santillana, Voramar, Bromera, Tàndem,etc. Participa activament en l’ Associació Professional d’Ilustradors de València.

Aquesta novel·la narrativa conta l’aventura d’Enric, un jove de l’ESO que viu a Dènia que no volestudiar i decideix fer-se pescador, en la seua aventura troven un calze d’or que pertanya al tresor de Barba-rossa. Aquesta història plena de misteris, sospites, assassinats com Ximo el Ratat, patró del Xaloc i Joaquim Palomar, tot aixó gira entorn a la passió que sent un jove per la mar. El descobriment d’aquest tresor portarà a que es cometeixen una sèrie de esdeveniments com: Tomàs, el maquinistade la Xaloc quan morí Ximo el Ratat passa a formar part de la tripulació del baixaell Santa Teresa que serà el responsable de dur a la tripulació amb les coordenades adequades que faràn que a través de l’envetja s’acabe destruint el tressor que havia estat amagat durant tants d’anys. Enric amb la seua juventut i ganes de descobrir món possarà tots els mitjos per a averiguar tot els assassinatscomeços amb la recerca del tresor furtat, amb l’ajuda dels altres mariners descobriràn quina és la causa de tal secret i era que el patrò del baixell de la Santa Teresa volia el tresor amagat.

El llibre divideix els personatges en dues classificacions: Els principals com Enric que és un xicot alt, fort i corpulent, ulls blaus sense ganes d’estudiar i amb inquietud per descobrir món; Lara és la noiad’Enric, alta, esbelta, de cabells i ulls castanys, tampoc és molt estudiosa i es busca la vida en una tenda de roba. Ximo el ratat era el patró del Xaloc, muir en extranyes circumstàncies que seràn investigades al llarg de la història; Santiago Carbó, patró de la Santa Teresa, responsable del robatori del tresor perquè deu diners a tothom.

Els personatges secundaris: Toni el Lluç, mariner demitjana alçada, quadrat i fort; Cosme mariner, prim i alt, de nas aguilenc i orelles una mica crescudes, Cosme el de la Vieta tenia una quartada per contar el que havia passat al robatori ; Mahmet magrebí mariner que coneix la història del pirata Barba-rossa. Tomàs mariner que li ensenya a Enric com funciona tot el baixell. Vicent mariner i cuiner, que li deien Suro amb un extremat sentit del’humor; Albert Faus és el director del museu arqueològic al que li duen el calze d’or. El caporal és qui fa els interrogatoris per saber que han causat els assassinats.
El narrador és ommiscient, contant la història en 3era persona decribint-nos els personatges i els fets.
L’autor emplea un registre epistèmic justificant-lo amb tota clase de detalls amb un registre formal occidental de la varietatdel valencià meridional.
Els esdeveniments ocorren a Dènia a l’època actual amb la mixtura d’aventura policiaca, en el fons de la mar per a descobrir un tresor. A la novel·la els fets ocorren de manera líneal seguint l’ intriga del robatori del tresor i dels assassinats ocorreguts, arribant a un punt climàtic on descobreixen a l’autor d’aquestos crims i on està el tresor amagat.

L’estil...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • autoescuela
  • Autoescuela
  • Autoescuelas
  • autoescuela
  • Apuntes Autoescuela
  • autoescuela bolpebra
  • Autoescuela Profesional
  • biografias autoescuela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS