Autoestima

Páginas: 5 (1196 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2013
Procés d’ensenyament – aprenentatge
Grup 1 Seminari A
Professorat: Carla Quesada Pallarès





































Maria Argemí
Èlia Aumedes
Patricia Campos
Brillithe Carranza
Lidia Moreno


Índex
1. Tema
2. Objectius
3. Continguts
4. Referències bibliogràfiques




















1. TEMA
La nostraactivitat formativa consisteix en ensenyar a un grup d’adolescents de 2n. d’ESO a conèixer-se i a valorar-se com a persones, és a dir, a millorar la seva pròpia autoestima.
El nostre projecte es durà a terme en el Centre de secundària IES Barcelona Congrés de Barcelona, el qual està ubicat en el districte municipal de Nous Barris, a l'extrem nord de la ciutat entre la serra de Collserola i eldistricte de Sant Andreu. Limita al sud amb Horta-Guinardó.
Es tracta d'un institut amb molta diversitat cultural i amb un cert punt conflictiu. L’objectiu global del col·lectiu docent del Centre és l’educació integral de tots els alumnes, la qual cosa inclou l’educació personal, social i intel·lectual. El professorat té la voluntat ferma d’ajudar els alumnes en el procés de maduració personal en unaetapa plena de dificultats, com és l’adolescència
Centrarem aquest projecte en els alumenes de les tres aules de 2º d'ESO. Concretament en aquest projecte participaran 12 alumnes amb difícil adaptació al canvi, és a dir, nouvinguts, alumnes que pateixen maltractament familiars, altres amb dificultats d'aprenentatge, alguns amb discapacitats físiques i finalment, un grup important de nois quedestaquen pel seu absentisme escolar.
2. OBJECTIUS
2.1. Aprendre a conèixer-me
Per poder estimar-se, els alumnes cal que puguin arribar, primer, a tenir un mínim de coneixement de qui són i com són com a persones. Per aconseguir-ho, cal que reconeguin i valorin tant els seus punts forts com els seus punts dèbils.
2.1.1. Aprendre a conèixer com sóc (autoconeixement)
2.1.2. Percebre com em veig(autoconcepte)

2.1.3. Valorar com sóc (autovaloració)


2.2. Aprendre a estimar-me
Després de treballar l’autoconcepte, cal aconseguir un pas posterior: acceptar-lo, respectar-lo i estimar-lo. Per fer-ho, cal ser capaç de potenciar les habilitats i capacitats que són pròpies i perdonar-se a un mateix tot allò que en un passat no es va fer de la manera més adequada i que ha influenciatnegativament en l’autoestima. El més important és superar la idea teòrica de l’autoconcepte i treballar-lo per arribar a estimar-lo.
2.2.1. Apreciar el meu valor (autoacceptació)
2.2.2. Respectar com sóc (autorespecte)
2.2.3. Aprendre a estimar-me (autoestima)


3. CONTINGUTS
5.1 Criteris de selecció de continguts
Aquest projecte segueix la majoria de criteris a tenir en compte a l’hora de ferla selecció dels continguts.
En primer lloc, tant les emocions com tots els aspectes que cal treballar per millorar l’autoestima, com l’autoconcepte, l’autovaloració, l’autorespecte o la mateixa autoestima són indispensables per tractar un problema que cada vegada és més freqüent en els adolescents. És per això que es pot afirmar que els continguts tenen en compte els criteris d’actualitat,rellevància, aplicabilitat. i adequació al grup diana.
En segon lloc, cada element dels continguts triats és un pas necessari per arribar a gaudir d’una bona autoestima, la qual cosa demostra que el criteri de coherència també hi és present.
Finalment, cal destacar la interdisciplinarietat que caracteritza els continguts del programa. I és que l’autoestima implica àmbits de coneixement tant diversoscom la psicologia, la sociologia, o la biologia.


5.2 Selecció de continguts
A l’adolescència, l’autoestima juga un paper primordial, ja que la valoració que una persona té de sí mateixa influeix sobre la que tenen els altres d’ella. És per això que cal treballar molt l’autovaloració en els joves.
Alhora, tenir una autoestima elevada durant l’adolescència podria determinar una gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Autoestima
  • Autoestima
  • Autoestima
  • Autoestima
  • Autoestima
  • Autoestima
  • Autoestima
  • Autoestima

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS