autores de valenciano

Páginas: 3 (636 palabras) Publicado: 26 de enero de 2015
Les caracteristiques mes importants de l'obra literaria d'Enric Valor:


L'obra literaria d'Enric Valor consta de “Les rondalles valencianes” i Les novel·les i alguns relats breus.

Valorutilitza la tècnica del narrador omniscient i subjectiu. La seua escritura es precissa, minuciossa i exacta en cada detall. Valor te un gran domini de la llengua, utilitza molts recursos del llenguatgeoral tradicional, amb els quals els lectors es poden identificar.

En les Rondalles Valencianes, Valor utilitza una estructura, unes situacions i uns personatges, en els quals, relata uns contescultes distints de les rondalles tradicionals.

Els relats breus, destaquen per la riquesa de la llengua. Es tracta de relats amoroses i sentimentals.

La novel.lística presenta les mateixescaracterístiques estilístiques i lingüístiques que les rondalles, però és on més s'identifica les seues experiències biogràfiques i els seus coneixements de la terra. En les seues novel·les pretén fer lacrònica del període històric que va viure, plasmant-hi totes les seues observacions sobre el paisatge i la geografia, la toponímia, la fauna i la botànica.


En elles usa la narració en primera personaper a oferir més adequadament el material de ficció i augmentar la complicitat del lector. El protagoniste són: la col·lectivitat, algunes famílies, la natura, la muntanya i el camp i la llengua.La produccio literaria de Mercè Rodoreda incideix sobre la psicologia dels personatges. Estas d'acord amb aquesta asseveracio? Explica perque



La produccio literaria de Mercè Rodoredaen efecte incideix sobre la psicologia dels persontages, ja que esta vinculada profundament en la seua biografia marcada pels endevenimets culturals i politics que va viure durant la Guerra Civil. Amés, l'experiència de l'exili amplià els límits del seu realisme literari.

La seua novel·la també es basa en la reflexió sobre la feminitat i l'amor.

Com molts autors de l'època, la majoria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura Autores Valencianos
  • Valenciano
  • valenciano
  • Valenciano
  • Valenciano
  • Valenciano
  • Valenciano
  • valenciano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS