Autores Filosofía Hobbes

Páginas: 5 (1119 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2015



Thomas Hobbes

“Un home lliure és aquell que, tenint força i talent per fer una cosa, no troba traves a la seva voluntat”

Introducció
Thomas Hobbes (5 de abril de 1588 – 4 de desembre de 1679) és un filòsof nascut a Anglaterra. Va cursar els seus estudis a La universitat d’Òxford. Gràcies a aquests estudis va instruir el fill d’una família adinerada, fet que el va fer entrar en contacte ambla noblesa. Durant els seus anys d’instructor, va acompanyar al seu alumne per Europa, lloc on va conèixer noves postures diferents a les del seu lloc d’origen.


Durant la seva vida, van tenir lloc diversos conflictes, com per exemple la guerra civil i diversos problemes polítics. Això va fer que busqués una solució a aquests conflictes. Hobbes era un defensor del Absolutisme, per tal de evitartotes les guerres que el van influenciar. Hobbes accepta a Déu com a creador del cosmos, però creu que la capacitat reflexiva del propi home és superior a tot. És la primera vegada, des de l’antiguitat, en la qual s’intenta entendre la política de manera en la que Déu no tingui un paper rellevant. Hobbes va rellevar la religió per sota del coneixement natural, i aquest coneixement ens indica queel correcte és obeir al sobirà polític. Hobbes entenia que de vegades, els individus han de deixar de banda els seus drets per poder viure més còmodament en societat.

“El que renuncia a un dret només es treu del mig per poder gaudir del mateix sense impediment de la seva part.”

Antecedents i influències
Els 91 anys que va viure Hobbes, van ser molt fructífers en quant a nous pensaments políticsi ideologies. Com es normal, aquests pensaments estaven influenciats per autors que van viure en el passat i que fins i tot alguns d’ells van ser coetanis del propi Hobbes. Autors coetanis al seu temps també van utilitzar teories de Hobbes per contradir-les i elaborar les seves pròpies teories. De la mateixa manera, les seves ideologies van ser importants en temps posteriors a la seva mort, tanten filòsofs influenciats com en teories polítiques com el liberalisme.

-Parlarem primer dels autors que van influenciar amb les seves teories a Hobbes:

-René Descartes (1596 – 1650): Filòsof i científic francès considerat el pare de filosofia moderna. Per a Descartes va ser molt important l’ús de la raó, cosa que va adquirir Hobbes en les seves filosofies polítiques posteriors.

-John Locke(1632 – 1704): Pensador anglès i màxim representant del empirisme. La majoria de la seva filosofia tracta els mateixos temes d’interès que Hobbes. De la mateixa manera, ho fa d’una manera totalment contrària. En temes com per exemple la naturalesa de l’home i l’estat de naturalesa, tenien unes concepcions ben diferenciades.

-Trobem autors els pensaments han estat influenciats per Hobbes:-Baruch Spinoza (1632 – 1677): Filòsof i teòleg holandès, considerat l’exponent més complet del panteisme. La filosofia de Spinoza està clarament influenciada per el pensament del seu predecessor anglès, Thomas Hobbes. Ho podem veure en aspectes com el dret natural, l’estat natural i el contracte social. Al igual que Hobbes, basa la filosofia política en el dret natural. Hobbes defensarà l’absolutisme,d’altra banda, Spinoza, veu més favorable la democràcia.

"Una democràcia no és en realitat més que una aristocràcia d'oradors, interrompuda de vegades per la monarquia temporal d'un orador."
-La seva obra més important, el Leviathan, van influir de manera important en el desenvolupament posterior de la filosofia política occidental.
Teories
La majoria d’obres i teories de Thomas Hobbes, tenenel seu tema principal en la política i l’home. L’home i l’estat de naturalesa és un apartat al qual ell dona molta importància. Hobbes entén l’estat com un conjunt d’individus moguts per impuls. Tots aquests individus han de viure junts, en societat, en definitiva, formant un estat.

“No busquem la societat per amor a ella mateixa, sinó pels honors o els beneficis que pot reportar. "
-L’estat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Filosofía de hobbes
  • AUTORES FILOSOFIA
  • Filosofía De Thoma Hobbes
  • Filosofía entre rousseau y hobbes
  • Filosofia hobbes, locke
  • La filosofía de t. hobbes
  • Comparacion Entre Los Autores Locke, Rousseau Y Hobbes
  • Cuadro comparativo autores filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS