Avaluació De Programes Per A Centres I ProfessorsPac1

Páginas: 23 (5588 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2012
PAC 1: SISTEMA D’INDICADORS (Espanya)



ÍNDEX

AVALUACIÓ DE PROGRAMES, CENTRES I PROFESSORS 1










1 1. INTRODUCCIÓ



L’educació és un aspecte fonamental de qualsevol societat, ja que en ella es formen els futurs ciutadans i ciutadanes, dels quals s’espera que siguin persones competents, amb certs coneixements, capacitats, habilitats, persones autònomes, crítiques ambesperit de reflexió, etc.

D’aquí la importància de voler conèixer i analitzar la realitat educativa, així com avaluar-la i orientar a les administracions educatives amb la presa de decisions per tal de millorar-la. Aquestes són doncs, les finalitats del Sistema estatal d’indicadors d’educació.




2


3 2. ESTRUCTURA DEL SISTEMA


El Sistema Estatal d’indicadors de l’educació escomença a dissenyar a partir de 1993, amb la constitució de l’Instituto Nacional de Calidad i Evaluación (INCE). L’objectiu del projecte era crear i consolidar un Sistema estatal d’indicadors de l’educació que proporcionés informació rellevant a les administracions educatives, als òrgans de participació institucional, als agents implicats en el procés educatiu (famílies, alumnat, professorat ialtres professionals i entitats), així com als ciutadans en general, sobre el grau de qualitat i equitat del sistema educatiu.

L’actual Llei Orgànica d’Educació (LOE) continua encarregant l’elaboració del Sistema estatal d’indicadors de l’educació a l’Institut d’Avaluació, en col.laboració amb les administracions educatives de les comunitats autónomes, i prescriu que el Ministeri d’Educació doni aconèixer la informació que ofereix el Sistema.

El Sistema estatal d’indicadors de l’educació es basa en la utilització d’indicadors educatius com a instrument indispensable per a descriure i conèixer la realitat educativa així com per aconseguir els objectius. La finalitat dels indicadors es contribuir al coneixement del sistema educatiu, avaluar el grau d’eficàcia i d’eficiència del sistemai orientar la pressa de decisions de les administracions educatives.

Els indicadors solen ser dades descriptives, quantitatives, fàcils de recollir i de les quals es poden obtenir sèries evolutives al llarg del temps; formen un sistema interrelacionable: dades de context, dades de recursos, dades de processos crítics i dades de resultats.

La creació dels indicadors depèn dels objectius dela política educativa de cada país i ve marcada pel seu context. Així doncs, trobem indicadors que són iguals en tots els països i d’altres que són només d’algun país.

Un indicador s’ha de poder comparar al llarg del temps i ha d’aportar informació sobre la millora o l’empitjorament d’aquell aspecte que s’avalua.

La primera versió del Sistema estatal d’indicadors va ser publicat l’any 2000.La necessitat d’actualització contínua de tot el sistema d’indicadors i de la seva presentació sintètica, ha portat a modificacions al llarg d’aquest temps, incorporant nous indicadors, suprimint uns altres o millorant els elaborats inicialment. Fins al moment s’han publicat vuit edicions: 2000, 2002, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010 i 2011. Els 16 indicadors de l’última edició s’agrupen en elssegüents apartats: Escolarització i entorn educatiu, compost per 5 indicadors, Financiació educativa, integrat per 2 indicadors, i Resultats educatius, constituït per 9 indicadors.

Els indicadors seleccionats poden variar segons la seva necessitat o significativitat; així, es podrà ampliar un sistema per a donar entrada a indicadors de noves realitats o aspectes a considerar o, potser, simplificardeixant de recollir indicadors que, malgrat el seu interés particular, no aporten al conjunt informació significativa diferent de la que aporten altres indicadors.

Així en l’actual edició s’ha de destacar les següents novetats: presentació per primera vegada, de l’indicador corresponent als resultats de l’Avaluació general de diagnòstic 2010 de segon curs d’Educació Secundària Obligatòria;...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC 4 Avaluació de programes i centres PSICOPEDAGOGIA
  • Avaluació De Programes, Centres i Professors
  • Avaluació de programes, centres i professors
  • Avaluacio de programes, centres i professors, uoc, modul 1
  • Avaluacio de programes, centres i professors, uoc, modul 2
  • Avaluacio de programes, centres i professors, uoc, modul 4
  • Pla Eva (Avaluació De Centres, Programes I Professors)
  • Avaluació de Programes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS