Avaluació de riscos per moviments repetitius dels membres superiors en un lloc de vernissat de plaques de fusta, mitjançant el mètode de la norma UNE EN 1005-5 [OCRA]

Páginas: 3 (534 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2014

Es pretén realitzar l'avaluació de riscos per moviments repetitius dels membres superiors en un lloc de vernissat de plaques de fusta, mitjançant el mètode de la norma UNE EN 1005-5 [OCRA].L’única tasca repetitiva desenvolupa en aquest lloc de treball es pot desglossar en dos passos:
1) Col·locació de plaques: el treballador recull les plaques de fusta en bloc (aprox. 12 plaques de 200gr/placa) situades en l'entrada de la cabina i les col·loca sobre el suport de vernissat (una superfície de cartró sobre un cavallet giratori). Una vegada col·locades situa una a una cada placa sobre elsuport amb l'ajuda de les puntes dels dits. Aquest procés té una durada de 16 segons.

2) Vernissat: abans d'iniciar el vernissat, el treballador aplica un bufit d'aire per eliminar partícules i polsde les plaques. Seguidament el treballador aplica el producte realitzant moviments de vaivé del braç (abducció i aducció) de dalt a baix (flexió del braç) i després de baix a dalt (extensió delbraç). Aquest procés té una durada de 42 segons.

La tasca repetitiva de col·locació de plaques i vernissat té una durada de 58 segons. El treballador comença la tasca preparant una barreja de vernís laqual cosa li porta aproximadament 15 minuts. Al llarg del dia té que preparar una nova barreja cada 105 minuts (aquesta tasca es considera no repetitiva, encara que no es pot considerar tasca derecuperació per què si que utilitza els membres superiors). La distribució diària de tasques és la següent:

Analitzant el vídeo es van desglossar les següents accions tècniques, i la seva durada:Nota: l'esforç requerit en ambdues tasques repetitives es pot considerar molt, molt feble segons l'escala de Borg. El treballador pot realitzar pauses per anar al bany a voluntat, la temperatura ésadequada i es pot considerar que no existeixen vibracions.
1) Calcula totes les variables del mètode, per ambdues mans (freqüència previsible FF; Factor de risc de postura PoM; Factor de risc de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • avaluacio del risc quimic per inhalació
  • metodo ocra
  • Normas Une
  • Norma une
  • Normas Une
  • Norma Une
  • NORMA UNE
  • Metodo Ergonomico Ocra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS