Avaluació Psicològica, cas TDHA

Páginas: 18 (4461 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013
Preguntes:
1. Davant els símptomes que s´enumeren en l´enunciat, la meva primera impressió és que hi han prou indicis per establir una sospita diagnòstica de TDAH associat a diversos problemes d´aprenentatge. Per poder confirmar o descartar aquesta primera hipòtesis, per completar l´exploració/avaluació de cara a l’anàlisi funcional del cas, jo proposaria:

-Indagar si hi han antecedentsfamiliars de TDAH

- Entrevista semiestructurada al pare: ens interessa especialment explorar la relació del pare amb el Pau perquè discrepa de l´opinió de la mare sobre el fet que el nen té problemes, tot i que és el que més alt el puntua en agressivitat en el test CBCL. També sabem que al Pau li costa obeir al pare i no a la mare. En relació amb això infereixo que pot estar amb estreta relacióamb el fet tots dos, pare i mare tenen estils educatius diferents, en relació amb això podríem explorar el grau d’estrès familiar, si hi han discussions per exemple. L ´entrevista amb el pare ens ajudarà a aprofundir en l´anàlisi en receptivitat i exigència de les pautes educatives parentals i el seu paper antecedent /consegüent i/o mantenidor. També perquè ens serà d´utilitat per dissenyar el plad´intervenció si s´escau .

- Entrevista semiestructurada a la professora: Tenim la seva avaluació en el CBCL, però les seves puntuacions estan dins la normalitat lo qual difereix del que es diu en l´enunciat de que li costa estar quiet. Cal explorar fins a quin punt aquest comportament del nen a classe és disruptivament diferent al dels altres nens i també ens asservirà per aprofundir enels seus problemes manifestos i greus d’aprenentatge en relació a l´escriptura i lectura, ( cal explorar altres àrees també) i veure fins a quin punt poden actuar com antecedents, consegüents o mantenidors de les dificultats atencionals i/o d´impulsivitat que es relacionen a l´enunciat i que mostren els resultats del test Cares i EDAH. Un altre punt que resulta especialment interessant, ésconèixer la relació que té amb els pares del Pau, si intercanvien impressions sovint...

- Entrevista al Pau: No coneixem el seu punt de vista. Ens pot servir per fer l´entrevista el protocol dissenyat per Kendall (2011). Em de veure com raona el seu comportament, quines tasques prefereix i perquè, quina és la percepció que té sobre la relació amb el seu pare, la seva mare, els companys, laprofessora...sobretot les reaccions que observa en ells reactivament al seu comportament. El seu estat emocional és bo segons es desprèn de l´entrevista amb la mare, però no sabem l´opinió que té el Pau sobre ell mateix, el seu estil atribucional, la seva motivació...tots aquest elements també ens ajudaran a conèixer millor les seves potencialitats que després a l´hora de dissenyar el programad´intervenció, si s´escau, ens seran molt útils.

- Observació: proposaria que els pares i la professora a l´escola portessin un registre del comportament del nen i que en aquest registre incloguessin el seu propi comportament també davant la conducta del nen, això ens ajudaria molt no ja tant sols per confirmar símptomes sinó també en l´anàlisi funcional del cas per establir-ne les contingènciesparticulars. Ens aportaria així mateix un contrast complementari doncs la conducta dels nens és molt variable segons el context i segons la persona amb la que interactuen.

- EMIC (Escala Magallanes de Impulsivitat Computeritzada) Per avaluar l´estil cognitiu en l´eix Reflexivitat-impulsivitat. L ‘impulsivitat és una dimensió molt important en el TDAH i ens pot ajudar doncs a “tipificar” més el seutrastorn.

- STAIC Avalua l´ansietat en nens. El seu nivell d´ansietat podria passar desapercebut o confondre’s amb la simptomatologia hiperactiva, un altre cop ens interessa establir-ne la contingència funcional si s´escau i abordar el seu tractament si és el cas posteriorment.
2. Estructura d'informe psicològic (Adreço l´informe al pediatra del Pau que és qui ens ha remés al nen)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Avaluació Psicològica
  • avaluació psicològica
  • Avaluació psicologica
  • Caso psicologico
  • Caso psicologico
  • caso psicologico
  • caso psicologico
  • Casa de Muñecas Perfil psicológico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS