Avaluació

Páginas: 3 (614 palabras) Publicado: 14 de abril de 2012
• COLOMER,T., MASOT, Mª T., NAVARRO, I. (2001) “L’avaluació psicopedagògica. Concepte, finalitat i marc on es situa.” En Àmbits de psicopedagogia, núm 2.

Per copsar les idees principals que se’nstransmeten amb l’article L’AVALUACIÓ PSICOPEDAGÒGICA. CONCEPTE, FINALITAT I MARC ON ES SITUA, hem de partir de la base que quan es parla de trastorns d’aprenentatge es fa des de la perspectivad’anàlisi no focalitzat en l’alumne sinó en el procés d’ensenyament-aprenentatge.

A partir d’aquí, se’ns dóna a conèixer que s’entén l’avaluació psicopedagògica com un procés ja que té un inici i unacontinuïtat d’actuacions interrelacionades amb l’objectiu de comprendre el fet d’ensenyar i aprendre.

Les actuacions que es desenvolupen durant l’avaluació, interactuen amb la resta de participants elsquals es modifiquen mútuament al llarg del procés, per la qual cosa s’entén que aquest és dinàmic i interactiu. Perquè això sigui possible l’avaluació s’ha de desplegar en els contextos méssignificatius on es produeix la situació d’ensenyament-aprenentatge.

L’aula és el context on es troba la interacció entre l’alumne, el professor i els continguts, però s’ha de tenir en compte un context mésampli on també s’hi produeix influència, com és el context social al qual hi pertany el centre educatiu i la família. És important destacar que qualsevol canvi que es dugui a terme en algun d’aquestssistemes, influeix en canvis o adaptacions dels altres.

Aquest apartat de l’article és el que més m’ha cridat l’atenció, ja que m’he adonat de la gran importància que exerceix l’anàlisi de l’ambienton es troba el subjecte, per poder fer-li una bona avaluació.
Se’ns fa saber que des del context escolar caldrà que ens centrem en la situació de l’aula tot posant èmfasi tant a la interacció entrel’alumne o grup d’alumnes amb els continguts d’aprenentatge i amb el professor; com en la interacció entre aquest i els continguts d’aprenentatge. En aquest context també serà important conèixer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Avaluació Psicològica
  • 1 Avaluaci
  • avaluació psicològica
  • Avaluació psicologica
  • Avaluació de Programes
  • Avaluació
  • Avaluació en ...
  • Preparaci Sessi Avaluaci 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS