Avantatges De La Digitalitzaci

Páginas: 5 (1037 palabras) Publicado: 1 de abril de 2015
Avantatges de la digitalització:
Poder reconstruir obres desaparegudes per tornar-les a gaudir.
Els documents digitalitzats poden ser consultats per multitud de persones alhora.
No és necessari desplaçar-se fins a un lloc concret per gaudir-ne.
Fan funció de “còpia de seguretat”: els documents digitalitzats no desapareixeran ni deterioraran.
Posa a l’abast de tothom tota classe dematerials, documents, imatges...

Inconvenients de la digitalització:
Possibles desperfectes/danys en els materials digitalitzats.
Pèrdua d’interès dels llocs on es troben les obres originals: museus, biblioteques...
Sotmetiment de la cultura a grans empreses encarregades de la digitalització.
Disminució dels drets de propietat intel·lectual, doncs posar a l’abast de tothom els materials digitalitzatspot suposar que algú se n’apropiï i els faci servir per ús personal.
Necessitat d’actualitzar el suport en el qual es conté el document digitalitzat, ja que pel procés evolutiu de la tecnologia es poden quedar obsolets.


> Principal cercador
El principal cercador (el que apareix des del primer moment a la pàgina d’inici) permet cercar tots els continguts del diari? Si no és així, quins altrecercadors permeten accedir a altres continguts?

Incorpora la possibilitat de filtrar la cerca per seccions, per gèneres periodístics o per formats?
El cercador de La Vanguardia que trobem en l’inici ens ofereix una àmplia gama de filtres per tal de cercar la informació desitjada.
Sota la barra del cercador per paraules trobem una primera divisió de filtres, en els que hi consten: Temes, Alminut, Lo més, Vanguardia TV, Fotos, Llistes.
Un segon àmbit de filtres ens divideix les possibilitats de cerca segons el gènere periodístic (esports, cultura, internacional...), així com també per llocs d’edició del diari (Lleida, Barcelona, Andalusia..).

Quins altres filtres ofereix? Trobes que són útils? Per què?
Si ens endinsem en el motor de cerca avançada trobem que les possibilitats defiltrar la nostra recerca s’amplia. En aquest cas les opcions que tenim són les habituals de qualsevol altre: cerca per data, per període, per autor, localització, tipologia, paraules (exactes, incloses o no incloses).
Considero que aquests filtres poden ser de gran utilitat quan es necessita trobar un article en concret (per exemple una opinió d’un autor determinat), en possibles exercicis arealitzar en aquesta o altra matèria...

Quant a l’ordenació dels resultats de cerca, com la milloraries?
L’ordenació dels resultats d’una cerca concreta que ofereix la web es divideixen en dos aspectes: rellevància i data de publicació.
Pel que fa al primer, considero que el mètode es prou efectiu, doncs els resultats que mostra son adequats als interessos mostrats en la cerca.
Per altra banda, en lesresultats abocats per data de publicació són millorables: en la llista de resultats no sempre s’ajusta a allò que es pretenia trobar; fa una cerca on s’inclogui la paraula o paraules introduïdes al cercador, no per temàtica de la noticia. Això dificulta molt trobar una noticia concreta sobre un aspecte determinat.

Com resol el diari el dret a lectura dels subscriptors per sobre dels que no hosón? Hi ha diferenciació en aquest sentit o tots els articles són públics a l’edició digital sense que hi hagi diferenciació entre edició impresa i edició online?

Els subscriptors gaudeixen d’un dret preferencial sobre els lectors que no ho són en la edició online del diari. Aquesta preferència es manifesta en la possibilitat que tenen d’accedir a continguts exclusius a la edició impresa; elssubscriptors tenen accés a articles d’opinió i reportatges que els no subscriptors que visiten l’edició online no poden. És a dir, existeix diferenciació entre subscriptors i no subscriptors i l’edició impresa i online.

> Cercador Hemeroteca
Després d’analitzar el cercador principal del diari, us animem a què entreu a l’espai de l’Hemeroteca i analitzeu com treballa el mitjà el seu arxiu històric...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DIGITALITZACI
  • pluja d'idees (avantatges)
  • Avantatges I Inconvenients De La Subcontractació
  • Tipus D'Empresa Tràmits Avantatges Inconvenients
  • MITES SOBRE LA DIGITALITZACIÓ (PSICOLOGIA DE LA COMUNICACIÓ)
  • AVANTATGES SOBRE L'ALLETAMENT
  • Cmc. Avantatges Dels Biomaterials
  • Estrategia I Avantatge Competitiu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS