Avenços tecnologics

Páginas: 4 (786 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015
Avenços tecnològics


Un dels factors que contribuí al desenvolupament de la revolució industrial, va ser la innovació en la tecnologia, que això també fa que millori la producció industrial.El objecte clau va ser la maquina de vapor, inventada per Newcomen l’any 1712, tot i que el 1776 James Watt la perfecciona. Fer servir la maquina de vapor en la industria tèxtil, es va veurereflectit en l’aprofitament de noves fonts energètiques basades en el carbó, que gracies a ell va ser possible que es substituís o complementes l’esforç humà. Un altre material molt important fou el ferro,que al mateix temps va fer que no s’explotessin tant les mines, i que també s’havia de tractar d’una manera determinada per a poder ser aprofitat posteriorment en la industria.


Amb aquets tresfactors junts ( la maquina de vapor, carbó i el ferro) va sorgir el anomenat maquinisme, que consistia en la aplicació de la maquina de vapor i els avenços metal·lúrgics, per a construir maquines per ales mines, les industries i el transport.


Tot això va provocar una nova organització industrial. Abans el sistema econòmic es basava en la manufactura, els tallers i els gremis, cosa que canvia enl’època industrial amb el domini de la organització de les fabriques, amb l’ajuda de la maquinaria i la producció a gran escala  i en sèrie. S’originen doncs després de un procés lent peròinterromput, les noves empreses industrials amb característiques totalment diferents de la indústria artesanal. Així que ara el treballador ja no esta vinculat al producte del seu treball, i es relacions entretreballadors i empresaris ja no son personalitzades.














Condicions de vida i treball


La nova classe social, la obrera es veié sotmesa a unes condicions de treball moltdures i difícils per a la seva supervivència. A l’inici de la industrialització els obres treballaven unes 12, 14 i 16 hores diàries a canvi de un sou, fixat ja amb el cap que portava el negoci....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tecnologics
  • avence
  • avence
  • objetos tecnologics
  • Avances tecnologicso
  • Avences tegnologicos
  • Avences De La Tecnoligía
  • avences de cicatrizacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS