Avorrt

Páginas: 4 (822 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2015


Existeixen dos tipus d’avortament: l’espontani i l’induït. El primer es produeix si perds l’embaràs abans de les vint setmanes de gestació. La causa és que el fetus no s’està formant correctamenti no pot sobreviure fora de l’úter matern. El segon és provocat intencionadament interrompent l’embaràs. És legal quan es practica seguint la llei que el regula i il·legal quan es practica tot i queles lleis del país on es practica ho prohibeix. Ens fixarem en l’avortament induït, ja que és el tipus d’avortament més qüestionat en la societat actual.
L’avortament induït és una decisió pressaconscientment i per la qual cosa la dona que decideix avortar ha d’estar preparada físicament i, sobre tot, psicològicament. Actualment a Espanya es considera legal fins a les primeres 14 setmanesd’embaràs. Moltes són les raons que porten a una dona a decidir avortar: una violació, la mala aplicació d'un mètode anticonceptiu, la ruptura d’aquest, el penediment de tenir un nadó, la ruptura d’una relacióamorosa, les possibles malformacions/malalties que pot patir el nadó, l’estat físic de la mare, l’estat psicològic de la mare, l’edat, entre d’altres. Aquestes i més raons són les que porten apracticar aquest avortament, però són totes suficientment bones? Són totes moralment correctes? Des del meu punt de vista, no.
Jo considero que el dret a l’avortament és un dels drets més fonamentals de ladona, però no s’hauria de dur a terme per caprici ni per irresponsabilitat, només s’hauria de permetre si les raons són suficientment bones i justificades. Estic a favor si una dona és violada per unhome i aquesta no vol tenir el nadó ja que no ha decidit el moment de quedar-se embarassada ni amb qui. La violació pot crear també un greu problema per a la dona pel fet de haver passat una horribleexperiència que provoca un trauma emocional posterior. En aquest cas considero que l’avortament és una acció justificada correctament. Un altre cas seria la ruptura d’una relació amorosa on la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS